Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelutarvikkeet

Ompelutarvikkeet helposti netistä tilaamalla!

Ompelutarvikkeet valikoimaan on valittu tarvikkeita, joita tarvitset ompelussa usein. Ompelijan perusvalikoimaan kuuluu mittanauha, ratkoja, nuppineulat sekä nuppineulojen korvikkeet ompeluklipsit. Ompeluklipsit, eivät pistele sormia ja pitävät kankaat palat hyvin toisissaan kiinni. Ompeluklipsejä käytetään kankaan reunoissa nuppineulojen tavoin.

Kuminauhaa ja Framilon-joustonauhaa

Verkkokauppaan on palannut erittäin pehmoinen ja hyvänlaatuinen kuminauha valkoisena, joka soveltuu housujen ja legginsien vyötärölle, housujen lahkeensuihin, huppareiden ja takkien hihansuuhun sekä moneen muuhun. Kuminauhaa löytyy viisi eri leveyttä: 20-, 25-, 30-, 40- ja 50 mm.

Framilon-joustonauhasta on moneksi! Sitä voidaan käyttää joustavien vaatteiden pääntien huolittelussa sekä apuna uimavaatteiden reunojen kääntämiseen. Kun tarvitset vaatteeseesi rypytystä, sopii joustonauha myös tähänkin! Hyvin venyvä ja ohut nauha on täydellinen rypytyksiin. Tarvitsetko tukea olkasaumoihin? Framilon-joustonauhan avulla tuet vaatteiden olka- ja vyötärösaumat kädenkäänteessä.

Saumateipillä teippaat ulkovaatteiden saumat veden pitäväksi

Erikoisempia ompelutarvikkeita on silitysraudalla kiinnitettävä saumateippi, jolla ulkovaatteiden saumat teipataan veden pitäviksi. Saumateippi kiinnitetään kankaan nurjalle puolelle sauman päälle lämmön avulla. Tätä voidaan käyttää ulkovaatekankaisiin, joissa on tasainen (ei nukkaa) pinta. Katso ohjeet saumateipin kiinnitykseen blogista.

Ompelukoneen neulat

Valikoimaan kuuluu Schmetzin laadukkaat ompelukoneen neulat. Neulavalikoimasta löydät neulat ompelukoneisiin, saumureihin sekä peitetikkikoneisiin. Neuloja löytyy erilaisille neuloksille (elastaanilla ja ilman elastaania), ulkovaatekankaille, liukkaille ja elastisille urheilu- ja uimavaatekankaille, farkulle sekä tietysti kudotuille kankaille. Valitse ompelukoneen neula käytettävän kankaan mukaan.

Tuotetiedoissa on kattavasti kerrottu, mille materiaalille kyseinen neula soveltuu. Neulan koon valinta voi olla joskus haastavaa. Tuotetiedoista löydät suositukset neulan koosta joko materiaalin tai ommeltavien kerrosten mukaan. Muista lukea Ompelun mustasta kirjasta koneiden neuloista.

Piilovetoketjuja yöpukuihin, hameisiin, housuihin ja mekkoihin

Huomaamattomia piilovetoketjuja löydät kahdessa eri värissä: tutut musta ja valkoinen sekä pituudet 20-45 cm väliltä. Piilovetoketjua käytetään paidoissa, hameissa, housuissa, mekoissa, lasten yöpuvuissa sekä esimerkiksi vaatteiden yksityiskohdissa: taskuissa, tuuletusaukoissa ja paidan helmassa.

Piilovetoketju on helpoin ommella piilovetoketjun ompeluun tarkoitetulla paininjalalla. Paininjalassa on ura, jossa ketjun hammastus kulkee. Näin tikki tulee tarpeeksi lähelle hammastusta ja piilovetoketju ommeltua piiloon.

Liity mukaan sisäpiiriin!