Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Schmetz Stretch kaksoisneula trikoolle 130 / 705 H-S ZWI

Schmetzin laadukas trikoolle sopiva Stretch-kaksoisneula tikkausten ompeluun.

Schmetz Stretch kaksoisneula trikoolle (130 / 705 H-S ZWI) on neula, jossa puolipallon muotoinen kärki. Neulan kärki työntyy ommellessa kankaan silmukoiden lävitse eikä vaurioita neulottuja silmukoita. Neulan toinen puoli on litteä ja tämä neula sopii useimpiin ompelukoneisiin. Neula soveltuu elastaania sisältäville kankaille kuten puuvilla-elastaanitrikoo, viskoositrikoo ja joustocollege.

Kaksoisneulaa käytetään esimerkiksi trikoovaatteiden helman, hihojen ja päänteiden tikkauksessa. Kaksoisneulassa on nimensä mukaisesti kaksi neulaa ja sitä käytetään ompelukoneessa. Kaksoisneula tarvitsee kaksi ylälankaa ja yhden alalangan. Oikealla puolella kulkee kaksi suoraa tikkiä ja alapuolelle muodostuu ompelun aikana siksakkia. Koneesta valitaan ompeleeksi ompelukoneen suora ommel.

Kankaan oikealle puolelle muodostuu kaksi suoraa ommelta ja kankaan nurjalle muodostuu siksakin näköistä ommelta. Tarvittaessa voit kiristää ylälankaa. Usein suositellaan säätämään myös alalankaa, mutta tämä ei ole kaikissa koneissa mahdollista tai se on haastavaksi tehty.

YouTubesta löydät videon kaksoisneulan langoitukseen, käyttöön sekä kaksoisneulan tikin säätämiseen.

Neulan koko valitaan aina kankaan paksuuden ja ommeltavien kerrosten mukaan. Mitä ohuempi kangas, sen pienempi neula. Jos materiaali on keskipaksu, mutta ommeltavia kerroksia useampi, isompi neula varmistaa neulan kestävyyden ommellessa. Vaihda neulasi uuteen, kun huomaat hyppytikkejä (jättää pistoja välistä), ommel ei säädöistä tai langan vaihdosta huolimatta korjaannu tai neulasi katkeaa. Joustavien kankaiden saumojen ompeluun suosittelen saumuriin valikoimassa olevia EL x neuloja (klik klik). Ompelukoneeseen sopii Super Strech-neula (klik klik).

Trikoolle tarkoitettuja kaksoisneuloja on kahta eri leveyttä. Neulan koko on molemmissa leveyksissä 75. Yksi paketti sisältää yhden neulan.

  • 2,5 mm – neulojen väliin jäävä osuus on 2,5 mm levyinen. Tällä neulalla tekee kapeat tikkaukset ja näyttävät hiuslaskokset.
  • 4 mm – neulojen väliin jäävä osuus on 4 mm levyinen. Tällä neulalla tekee hieman leveämmät tikkaukset.

Voit lukea lisää neuloista ”Ompelun mustasta kirjasta”.

Schmetzin neulat on värikoodattu. Neulan ylempi värikoodi kertoo millainen neula on kyseessä ja alempi kertoo neulan koon. Schmetz Stretch kaksoisneula 130 / 705 H-S ZWI-neulalla ei ole värikoodia.

Valmistaja: Schmetz

5,90  Sis. ALV

Kaava on tarkoitettu yksityiskäyttöön, voit ommella kaavalla itsellesi sekä lahjaksi. Kaavan ja ohjeiden jakaminen sekä kopioiminen kolmannelle osapuolelle on kielletty. Jos haluat tehdä kaavoilla tuotteita myyntiin, voit ostaa myyntilisenssin täältä. Jos olet kiinnostunut kaavojen jälleenmyynnistä, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected]

Liity mukaan sisäpiiriin!