Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ulkovaatteet

Ompele lapselle hiekkalaatikon ja kadun siisteimmät ulkovaatteet helpoilla ompelukaavoilla!

Lasten ulkovaatteiden ompelukaavat valikoimasta löydät hyväksi todetut, useita satoja kertoja testatut ja muiden ompelijoiden suosittelemia ulkotakkien, ulkohousujen- ja ulkohaalareiden ompelukaavoja. Simppelit ja helpot mallit sopivat kaikentasoisille ompelijoille!

Ulkovaatteiden kaavoista löytyy laajasti kokoja, kuten Jujunan ompelukaavoissa aina. Nämä kaavat kasvavat lapsesi mukana ja voit ommella aina vauvasta teini-ikäiseen asti samoilla kaavoilla. Vaihda vain kuosia, keksi lisää yksityiskohtia tai muokkaa muuten vain.

Lasten ulkovaatteiden ompelukaavat lapsen tarpeet huomioiden

Malleissa on pohdittu lapsen tarpeita ulkoillessa. Vaate ei missään nimessä saa kiristää vaan vaatteessa pitää olla tilaa leikkiä, liikkua, juosta, pomppia ja kiipeillä. Jos suosit kerrospukeutumista lapsen kanssa, näihin malleihin mahtuu kerros, jos toinenkin alle.

Kulutusta vaativat pepun- ja polvien kohdat suojataan paksummalla ja kulutusta kestävällä Esntex-kankaalla, jotta ulkovaatteet säilyisivät pidempään parempina. Lapsi voi huoletta kontata ja laskea pyllymäkeä, ilman että vaatteet kuluvat heti puhki.

Helpot takit, housut ja haalarit ulkoiluun

Ompeletko ensimmäistä kertaa ulkovaatteita? Ei hätää! Lasten softshell takkien-, housujen- ja haalarien ompelukaavat sopivat loistavasti myös ensikertalaiselle. Olemme panostaneet kaavojen ja ohjeiden selkeyteen ulkovaatteiden kohdalla entisestään. Ohjeet ovat saaneet paljon ylistystä ja kehuja, myös ensikertalaisilta!

Malleissa ei ole vuoria, vaan reunat huolitellaan alavaroilla. Kurkista blogista vinkit ulkovaatteiden ompeluun. Saat sieltä paljon hyvää perustietoa ulkovaatteiden ompelusta. Muistathan valita ulkovaatekankaille Microtex-neulan (80- tai 90-kokoinen), jolloin ompelu sujuu helpommin. Tilaa neulat samalla kaavojen kera!

Nykyaikaiset materiaalit, mallit ja yksityiskohdat viimeistelevät

Ulkovaatteiden malleissa on siistejä yksityiskohtia, jotka tekevät vaatteesta viimeistellyn näköisen.

Nykyaikaiset ulkovaatteiden materiaalit esimerkiksi softshell-kangas on nurjalta puolelta fleecemainen, jolloin se tuo myös lämpöä vaatteeseen. Softshell on ihanteellinen materiaali myös ommella, sillä se ei purkaannu. Softshell-kankaan pidät puhtaana kostealla pyyhkimällä. Näin on lapsen ulkovaatteet nopeasti puhdistettu ja valmiina uusiin leikkeihin.

Paperinen ompelukaava?

Paperinen ompelukaava on iso kaava-arkki eli se perinteinen valmiiksi tulostettu iso kaava-arkki. Voit unohtaa liimaa-leikkaa-vaiheet ja siirtyä suoraan jäljentämään kaavan osia kaava-arkeilta.

Kaavat toimitetaan:

  • Yksi tai useampi (A3, A2, A1 tai A0 kokoinen) valmiiksi tulostettu musta-valkoinen iso kaava-arkki
  • Sitä ei tarvitse koota ja teipata
  • Voit suoraan jäljentää haluamasi kaavat kaava-arkilta.
  • Paperiset ompelukaavat toimitetaan aina postitse valitsemaasi osoitteeseen.

Liity mukaan sisäpiiriin!