Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Schmetz EL x neula saumuriin ja peitetikkikoneesen

Saumuriin ja peitetikkikoneisiin sopivat EL x -neulat!

EL x 130 / 705 H-SUK CF on neula, joka sopii käytettäväksi saumuriin sekä peitetikkikoneisiin. Neulan kärki on puolipallon muotoinen, joka sopii hyvin neulotuille kankaille. Neulan kärki työntyy ommellessa kankaan silmukoiden lävitse eikä vaurioita neulottuja silmukoita. Neulan toinen puoli on litteä ja tämä neula sopii useimpiin uusiin kotisaumureihin ja -peitetikkikoneisiin.

SUK-merkintä EL x neuloissa viittaa joustavalle materiaalille tarkoitettuihin neuloihin. Jos siis ompelet materiaaleja, jotka sisältävät elastaania esim. puuvilla-elastaanitrikoo, viskoositrikoo ja joustocollege, käytä tätä neulaa ommellessa. CF-lyhenne neulapaketissa tarkoittaa, että neulankärki on kromivahvistettu ja kestää näin ollen paremmin kulutusta. Ompelukoneisiin sopii Super Stretch-, Jersey– ja Microtex-neulat. Muista myös trikoolle sopivat Organin ja Schmetzin kaksoisneulat.

Neulan koko valitaan aina kankaan paksuuden ja ommeltavien kerrosten mukaan. Mitä ohuempi kangas, sen pienempi neula. Jos materiaali on keskipaksu, mutta ommeltavia kerroksia useampi, isompi neula varmistaa neulan kestävyyden ompelun aikana. Suuremmassa saumuri neulassa on suurempi lankaura, joka estää hyppytikkien syntymisen.

Vaihda saumurin ja peitetikin molemmat neulat aina uuteen tai yhtä kokoa suuremmaksi, jos huomaat hyppytikkejä (jättää pistoja välistä), ommel ei säädöistä tai langan vaihdosta huolimatta korjaannu, molemmat tai toinen neula katkeaa tai pesun jälkeen vaatteiden saumoihin ilmestyy reikiä.

El x-neuloja löydät kahta eri kokoa: 80 ja 90. Yksi paketti sisältää viisi saman kokoista neulaa.

  • 80 kokoinen soveltuu ohuille materiaaleille kuten puuvilla-elastaani trikoot ja -colleget.
  • 90 kokoinen neula soveltuu hieman paksummalle materiaalille ja kerroksille. Tätä kokoa suositellaan käytettävän peitetikissä ja erityisesti kantinkääntäjän kanssa.

Voit lukea lisää neuloista ”Ompelun mustasta kirjasta”.

Schmetzin neulat on värikoodattu. Neulan ylempi värikoodi kertoo millainen neula on kyseessä ja alempi kertoo neulan koon. Schmetz EL x 130 / 705 H-SUK CF- neulan värikoodi on musta.

Valmistaja: Schmetz

6,90  Sis. ALV

Kaava on tarkoitettu yksityiskäyttöön, voit ommella kaavalla itsellesi sekä lahjaksi. Kaavan ja ohjeiden jakaminen sekä kopioiminen kolmannelle osapuolelle on kielletty. Jos haluat tehdä kaavoilla tuotteita myyntiin, voit ostaa myyntilisenssin täältä. Jos olet kiinnostunut kaavojen jälleenmyynnistä, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected]

Liity mukaan sisäpiiriin!