Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

V-pääntie pyöreästä pääntiestä – helppo ohje!

V-pääntie pyöreästä pääntiestä ja sama toisinpäin. Joskus saattaa harmittaa, kun omassa kaavassa on pyöreä tai v-pääntie ja haluaisi vaihtaa. Uutta kaavaa ei välttämättä jaksaisi etsiä ja testi ommella, onko kaava sopiva. Apuun rientää simppeli ohje, jonka avulla piirrät uuden pääntien tuossa tuokiossa! Tämän helpon kaavan muokkaus ohjeen avulla, saat tehtyä toisenlaisen pääntien.

Tätä ohjetta saat hyödynnettyä jo olemassa olevaan paita-, mekko- tai toppikaavaa sekä lisättyä kaavalle käyttöikää. Ja mikä parasta, ei tarvitse arvailla, onko kaava sopiva, kun voi ottaa hyväksi todetun kaavan ja piirtää uuden pääntien!  Pääntien muodonmuutos ohjetta, voit hyödyntää lasten sekä aikuisten kaavoihin.

Homer

Pyöreästä pääntiestä V-pääntie tuossa tuokiossa

Jotta voidaan piirtää uusi pääntie, tarvitset etukappaleen kaavan. Jäljennä etukappaleen kaava, mutta älä leikkaa sitä irti. Esimerkissä on etukappale, mutta voit tehdä muutoksen halutessasi myös takakappaleeseen.

V-pääntie pyöreästä pääntiestä

Ennen piirtämistä, varmistathan, että kaavan pääntie on omaan makuusi sopivan avara tai peittävä. Ei tule sitten yllätyksiä jälkikäteen 🙂

Ota viivotin ja kynä. Piirrä suoralinja olkasauman kulmasta keskietuviivaan. Aivan kuten alla olevassa kuvassa. Alkuperäisen pääntien kaaren voi kumittaa varovasti pois. Jos se ei häiritse, ei tarvitse kumittaa.

V-pääntie pyöreästä pääntiestä

Jotta saadaan kaunis linja V-pääntielliseen paitaan, kaarretaan viivaa hieman pyöreäksi. V-pääntie pyöreästä pääntiestä on valmis. Ja sitten ompelemaan!

Kuvallinen ohje V-pääntien ompeluun ja huolitteluun löytyy tästä postauksesta.

V-pääntie pyöreästä pääntiestä

V-pääntiestä pyöreäksi pääntieksi tuossa tuokiossa

Joskus tarve voi olla myös toisinpäin. On V-pääntiellinen paita ja halutaan pyöreä pääntie. Tämän helpon ohjeen avulla saat tehtyä homman myös toisinpäin!

Tähänkin tarvitaan etukappaleen kaava.

V-pääntie pyöreästä pääntiestä

Ota viivotin ja kynä. Piirrä suoralinja olkasauman kulmasta keskietuviivaan. Aivan kuten alla olevassa kuvassa on tehty. Alkuperäisen pääntien kaaren voi kumittaa varovasti pois. Jos se ei häiritse, ei tarvitse kumittaa.

V-pääntie pyöreästä pääntiestä

Lopuksi hahmotellaan kaareva pääntien muoto. Olkasaumasta muutaman sentin verran linja saa olla suoraa ja pikku hiljaa kaartua. Kaarevan linjan piirtämiseen voi ottaa avuksi mukin, lasin tai jonkun muun pyöreän esineen.

Pyöreä pääntie on nyt valmis ja kaavalla voi ommella. Pyöreän pääntien huolitteluihin löytyy vinkkejä tästä blogipostauksesta.
Vaihtelua trikookanttauksiin saat, kun teet muotokaitaleen. Ohje muotokaitaleen piirtämiseen löytyy täältä.

V-pääntie pyöreästä pääntiestä

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!