Mittatilausompelijan ammattitutkinto – blogiosuus 1/3
Mittatilausompelijan ammattitutkinto on lopuillaan ja mun viimeinen näyttö on alkanut. Viimeiseen näyttöön kuuluu vuoritetun takin ompelu asiakkalle sekä päivittää blogia …
Mittatilausompelijan ammattitutkinto on lopuillaan ja mun viimeinen näyttö on alkanut. Viimeiseen näyttöön kuuluu vuoritetun takin ompelu asiakkalle sekä päivittää blogia …
Kankaan leikkaaminen ja käsittely – mitä se oikeastaan on? Oletko joskus miettinyt kankaan leikkuun jälkeen, miten kangasta voi jäädä, vaikka …
Opi piirtämään kaavoja: Mukavat alushousut – Miltä kuulostaisi alushousut omien mittojen mukaan? Juuri sellaiset kuin itse haluat? Ei kiristäviä lahkeita …
Luovalla alalla työskentely, millaista se on oikeen on ja miten joku malli tai tuote saa alkunsa. Tämän tekstin kirjoittaminen on …
Peruskaava – Mikä ihme se oikeen on? Mitä sillä oikein tehdään tai mihin sitä käytetään? Olet kenties kuullut puhuttavan peruskaavasta? …
Erilaiset mitoitukset lasten kaavoissa postauksessa kerron mitä ovat nämä eri mitoitukset, miten ne eroavat käytännössä toisistaan eri kaavan osissa sekä …
Ulkovaatteiden ompelu – Oletko koskaan ommellut ulkovaatteita itse? Eihän niitä ihan yhdessä tai viidessäkään illassa ompele, mutta ovat itselle ainakin kovin …
Kankaan rypyttäminen voidaan tehdä muutamalla eri tavalla. Ammattikielessä käytetään sanaa ”poimuttaa”, mutta harrastelijoiden keskuudessa puhutaan usein kankaan rypyttämisestä. Itse puhun …
Väljyysvara kaavassa on yksinkertaisimmillaan kiinteä vartalon mitta + lisätty tai vähennetty sentti- tai prosenttimäärä. Sen idea on huomioida materiaalin tai mallin …
Resorin ompelu on tuttua, jos on ommellut collegevaatteita. Resoria käytetään eri tavoin pääntiellä, helmassa, hihan- ja lahkeensuissa sekä hupun ja …