Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

D-mitoituksen ompelukaavat

D-mitoituksen ompelukaavat sai ideansa omasta tai oikeastaan lapsen tarpeesta. Lapselle oli hankala löytää sopivia vaatteita kaupasta. Jos vaate oli leveydestä sopiva, kasvoi hihat, lahkeet ja helma suhteettoman pitkiksi. 

Vastausta ei löytynyt ompelukaavoistakaan, sillä lähes 99 % lasten kaavoista on suunniteltu ”normaali” kokoiselle lapselle ja heidän tarpeiden mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kädentien korkeus on liian matala, ympärysmitoissa on liian vähän väljyyttä ja collegehousut muistuttavat lähinnä legginsejä.

Kun tarpeeksi joku asia ärsyttää, haen siinä vaiheessa ratkaisua ongelmaan. Tähän ikuiseen vaateongelmaan ratkaisu oli suunnitella pyöreälle lapselle perus setti vaatteita. Tämä projekti ei ollutkaan niin sujuva kuin aikaisemmat, koska pyöreän ihmisen tarpeista minulla ei ollut kokemusta. Tuli huteja, monia huteja, turhautumista, epätoivoa ja meinasin jo luovuttaa.

Kun tarpeeksi monta kertaa yrittää, kokeilee ja muokkaa, pääsee haluttuun lopputulokseen. Määrätietoisena ja periksi antamattomana ihmisenä, ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin yrittää. En suosittele tätä vaihtoehtoa kenellekkään, sillä ompeluinto voisi loppua kesken. 
Lopulta sain yhden, sen yhden ainoan sopivan collegepaidan lapselle! Se tunne oli mahtava! Vihdoin saisin lapselleni sopivia vaatteita.

Basic Set - D-mitoitus

Koska on tyhmää jättää toimivat kaavat vain itselle, collegepaidasta kasvoi 10 kaavan kaavapaketti, joka sisältää perusmallisia vaatteita, joilla pääsee hyvin alkuun. Kaikki mallit on unisex-mallisia eli ne sopivat kaikille sukupuolesta riippumatta. 

Setti tulee myyntiin verkkokauppaan tiistaina 10.10. paperi- ja PDF-kaavana.

Poikkeuksellisesti tähän settiin lisäsin muutaman koon loppupäähän ja poistin kokoja alkupäästä. Toivon, että tämä muutos palvelisi mahdollisimman monia. Alla kuva kaavapaketin malleista sekä kokotaulukosta. Malleista löytyy tapani mukaan erilaisia yksityiskohtia kuten leikkaussaumoja, taskuja, huppuja, kauluksia sekä nyörejä.

Lapsen ympärysmitat sopivat parhaiten kokoon 164 cm. Lapsen pituus on 144 cm. Mallikuvissa olevat vaatteet on tety 164 cm leveyden mukaan ja pituus 146 cm mukaan. 

Ompeluohjeista löytyy kuvitetut ohjeet hupparien ja housujen taskujen ompeluun. Olen lisännyt ohjeisiin vinkkejä, miten trikoopaidasta saa väljemmän tai tyköistuvamman.
Vaatteissa käytettyjä silityskuvia löytyy täältä.

Kaavapaketin mallit on simppeleitä ja helposti toteutettavia. Pieniä yksityiskohtia saa leikkaussaumoilla, yhdistelemällä eri värisiä kankaita, tekemällä taskut eri kankaasta tai lisäämällä hupun collegepaitaan. 

Lopuksi kertaus:

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!