Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Taitava Kaavasurffaaja – Onnistu ompelussa!

Taitava kaavasurffaaja on opas onnistuneempaan vaateompeluun ja sen saloihin.

 • Kamppailetko epäonnistumisen pelon ja epävarmuuden kanssa valmiskaavojen suhteen?
 • Saatat miettiä, että mitä tästä vaatteesta oikein tulee ja saatat jättää vaatteen ompelematta?
 • Tuntuuko koon valinta haastavalta, kun et osu yhteen kokotaulukon kokoon etkä tiedä mitä pitäisi tehdä?
 • Haluaisitko varmuutta omaan tekemiseen vaateompelun suhteen ja nauttia ompelusta enemmän?
 • Haluaisitko oppia tarkistamaan ja hyödyntämään omia mittoja ompelukaavoissa, jotta voisit olla varmempi lopputuloksesta?
 • Uteliaisuus kaavanmuokkaustakin kohtaan on sinulla herännyt ja haluaisit sitä opetella? Et oikein tiedä, mistä aloittaa?
 • Haluat keskittyä enemmän olennaiseen eli ompeluun erityisesti onnistuneempaan ompeluun?

Jos vastasit kaikkiin kyllä, Taitava kaavasurffaaja on juuri sinulle tehty! Jatka siis lukemista!

Kun aloitin ompelua, tein monia mokia vaateompelun suhteen. Mokat johtuivat 99% omasta tietämättömyydestä sekä osaamattomuudesta. Tietoa oli hyvin niukasti tarjolla ja alan kirjat, eivät tarjonneet sitä, mitä olisin tarvinnut.

Tuohon aikaan blogeissakin esiteltiin vain, mitä oli ommeltu tai erilaisia ompelutekniikoita. Konkreettisia neuvoja tai ohjeita ei juurikaan ollut väljyyksiin, kaavan muokkauksiin ja näihin liittyviin asioihin. Sellaisia oikeasti yksinkertaisia ohjeita, joilla se mitään tietämätön harrastaja pääsee alkuun.

En tiennyt kaavoista, mitoista, väljyyksistä ja malleista mitään. Ajattelin yksinkertaisesti, että otan tästä tämän koon, ompelen valmiiksi ja siitä tulee sopiva. En tajunnut, että kudottujen kankaiden kaavat, eivät sovellu joustaville kankaille tai sitä, että joustava trikoo ei tarvitse niin suuria väljyyksiä kuin kudottu kangas.
 
Ihmettelin, miksi sain mekkoja, vaikka paitaa yritin tehdä. En ymmärtänyt, että pelkän yhden mitan perusteella valittu koko (usein rinnanympärys), ei kerro valmiin sopivuudesta millään muotoa tai sitä, että vartalon eri osat, eivät ole samaa paria keskenään.
 
Olin ihan hukassa ja mokailin monta kertaa. Ehkä sinäkin tunnistat näitä samoja ongelmia ja haasteita?

Mokia ja epäonnistumisia omalla kohdalla….

Seuraavaksi saat lukea mun mokista, joita olen tehnyt. Mokia on niin monia, etten edes muista niitä kaikkia. Onneksi näistä on opittu.

 • Käytin kudottua kangasta joustavalle tarkoitettuun kaavaan. Tästä on muistona farkkulegginsit, jotka eivät nousseet polvia pidemmälle. Toisia en koskaan tehnyt, sattuneesta syystä.
 • Ompelin kudottuja kankaita liian pienillä saumanvaroilla ja pelkällä saumurilla. Saumat ratkeilivat käytössä ja työ meni pilalle.
 • Valitsin kokotaulukon mukaisen koon pelkän rinnanympäryksen perusteella. Tämä ei oikein toiminut, vaan lopputulos oli järkyttävä teltta. En osannut huomioida suurta rintavarustustani sekä sitä, että vartaloni kaikki osat eivät ole yhtä tiettyä kokoa.
 • Valitsin ”normaalin” kokoni, mutta vaate puristi rinnanympäryksestä sekä hihasta. En ymmärtänyt, että olisi pitänyt tarkistusmitata useasta kohtaa kaavan mittoja tai sitä, että jos kädentien kaari liikkuu keskemmälle vartaloa, vaikuttaa se hihaan oleellisesti.
 • Tein paidan, mutta se muistutti mekkoa, koska kaava oli ajateltu 10 cm pidemmälle ihmiselle kuin minä olen. Kaavaa olisi pitänyt lyhentää ja tämä olisi selvinnyt mittaamalla kaavasta pituuden ja vertaamalla sitä omaan haluttuun lopputulokseen.
 • Ompelin mallikappaleen lakanasta, vaikka kaava oli joustavalle tarkoitettu. Tämähän ei mennyt päälle ja ihmettelin syvästi missä meni pieleen.

Kurkistus Taitavaan kaavasurffajaan

Moni kamppailee koon valinnan, materiaalien ja mallien, mokien ja epävarmuuksien kanssa, jolloin kynnys tekemiseen nousee. Mielellään sitä keskittyisi ompeluun, vieläpä onnistuneempaan ompeluun, ilman jatkuvaa kiroilua kokotaulukkojen, koon valinnan ja muiden asioiden kanssa. Ymmärrän tämän täysin, olin itse samassa tilanteessa joskus.

Tästä ja kaikesta edellä mainituista asioista, on syntynyt Taitava Kaavasurffaaja opas, joka tekee sinun vaateompelusta helpompaa ja vaivattomampaa. Voit levollisin mielin keskittyä ompeluun, mutta saat myös varmuutta omaan tekemiseen.

Taitava kaavasurffaajan opas sisältää hyödyllistä teoriaa yläosan vaatteen ompeluun. Olen koonnut tärkeimmät kohdat, jotka tulee huomioida mm. omista mieltymyksistä, mitoista, väljyyksistä, vartalonmuodoista, materiaaleista sekä malleista. Teoria on tuiki tärkeää, jotta tietää mitä tulee huomioida. Opas sopii lasten ja aikuisten yläosien vaatteille.

Kun teoria on käyty läpi siirrytään konkreettiseen tekemiseen. Kerron sinulle, mitä kaavan muokkaus on ja miksi sitä kannattaa harjoitella. Pääset tutustumaan laskelmiin, joiden avulla voit suoraan kaavan osista mitata ja verrata, sopiiko tämä kohta juuri sinun tarpeisiisi. 

Kuvitettuja ohjeita helppoihin muokkauksiin!

Yläosan kaavan osista olen tehnyt suuret kuvat, joihin olen kirjoittanut mistä mikäkin mitta löytyy. Pidän itse kuvan ja tekstien yhdistelmästä, koska siitä jää parempi muistikuva itselle. Yksityiskohtaisia kuvia löytyy paljon tästä oppaasta!

Yksityiskohtaiset kuvat ja tekstien avulla, haluan madaltaa kynnystäsi uuden asian kokeiluun. Kaikki ohjeet sisältävät selkeät kuvalliset ohjeet sekä lyhyet ja ytimekkäät ohjeet.

Tässä vielä infoa oppaasta:

 • Kirja on saatavilla E-kirjana sekä fyysisenä kirjana.
 • 70 sivuinen A4-kokoinen opas, jossa oleelliset asiat liittyen yläosan vaatteiden ompeluun sekä koon valintaan.
 • Tietoa uskomuksista, omista mieltymyksistä, mitoista ja muotojen vaikutuksista.
 • Saat hyödyllistä tietoa väljyyksien osalta eri mallin tai materiaalien suhteen, joka tuo sinulle varmuutta omaan tekemiseen.
 • Konkreettiset ohjeet, miten voit laskea itsellesi sopivat väljyydet.
 • Kuvalliset ja kirjalliset ohjeet kaavan osista sekä mistä mikäkin mitta löytyy  sekä miten voit tarkistaa sekä hyödyntää omia mittoja.
 • Rohkeimmat surffaajat, lähtevät muokkaamaan kaavaa pituuksien ja leveyksien suhteen. Olen koonnut vinkit, mistä lähteä liikkeelle, jos kaavan muokkaus on uusia asia sinulle.
 • Suuret värilliset kuvat ja selkeät ”Yksi asia kerrallaan” -ohjeet, auttavat sinua uuden oppimisessa.

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!


OLEMME LOMALLA

Vietämme juhannusta ja olemme koulutuksessa 20.-27.6. välisen ajan.

Tilauksia pakataan ja postitetaan seuraavan kerran 28.6.

PDF-kaavat  ja E-kirjat kulkevat normaalisti.