Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Nepparipihdit

Nepparipihdit toivat uutta inspiraatiota omaan ompeluun. Jo muutaman käyttökerran jälkeen olin aivan haltioissani kätevistä ja aikaa säästävistä pihdeistä. Ne ovat myös kustannustehokkaat, sillä 99 % kiinnitetyistä neppareista kiinnittyy oikein eikä neppareita mene hukkaan samalla tavalla kuin vasaraa käytettäessä.

Näiden käyttöön ei tarvita samalla tavalla voimaa kuin vasaran kanssa, sillä pihdit puristuvat erittäin kepeästi yhteen. Jos käsissäsi ei ole puristusvoimaa, saat nepparit kiinnitettyä laittamalla pihdit lattiaa vasten ja kumartumalla niiden päälle omaa painoasi käyttäen. 

Hyvästi vasara ja paukuttelu - tervetuloa autuus

Ennen nepparipihtien hankintaa, kiinnitin ompelemiini bodyihin nepparit vasaran ja aloituspakkauksen mukana tulevalla työkalulla. Lasteni ollessa pieniä neppareita ei voinut kiinnittää päivä- ja yöunien aikaan, sillä he olisivat heränneet vasaran paukutteluun. Alakerran naapurit saivat myös osansa tästä paukuttelusta.

Pihtien hankkimisen jälkeen pystyin kiinnittämään neppareita ja sirkkarenkaita mihin vuorokauden aikaan tahansa, myös lasten päiväunien aikana. Aloituspakkauksien mukana tulevalla kiinnityspalalla sormet saivat osumaa vasarasta useamman kerran. Sormet säästyvät sillä, vasara on siirtynyt muihin projekteihin. 

Mitä kaikkea nepparipihdeillä voi kiinnittää?

Nepparipihdit käyvät erilaisten neppareiden ja sirkkojen kiinnitykseen. Monipuolisilla pihdeillä kiinnität rengasnepparit bodyihin, anorakkinepparit ulkovaatteisiin sekä sirkkarenkaat huppareiden huppuihin ja housujen vyötärölle.

Pieniä rajoituksia nepparipihdeissä on, sillä esimerkiksi 11 mm sirkkarenkaat ovat liian suuret kiinnitettäväksi pihdeillä. Vaatetuksessa harvoin tuon kokoista sirkkarengasta käytetään, mutta ne sopivat vaunuverhoihin. 

Jos aloituspakkauksen mukana tulee erillinen työkalu kuten alla olevassa kuvassa, voi kyseiset nepparit/sirkat kiinnittää myös pihdeillä.

Mitä tarvitsen kiinnitykseen nepparipihtien lisäksi?

Prymin neppareiden ja sirkkarenkaiden aloituspakkauksien mukana tulee adapterit eli kiinnityspäät, jotka käyvät pihteihin. Alla olevassa kuvassa on anorakkinepparien kiinnitykseen tarkoitetut päät. Nuo kiinnityspäät sopivat vain paketissa tulleiden sirkkarenkaiden tai nepparien kiinnitykseen. Jokaiselle eri kokoiselle nepparille ja sirkalle on omat kiinnityspäät.

Prymilta löytyy myös Prym Love pihdit, jotka ovat muutoin samanlaiset, mutta pihtien väri on erilainen.

Säilytän näitä kiinnityspäitä uudelleen avattavissa pusseissa, jossa on tarra. Tarraan olen kirjoittanut esimerkiksi “rengasneppari 10 mm” tai “anorakkineppari 12 mm”. Tiedän tuosta teksistä, mihin kyseiset päät käyvät. Joskus olen laittanut samaan pussiin myös paketin mukana tulevan käyttöohjeen, sillä anorakkinepparin kiinnityksessä tarvitsen neljä erilaista kiinnityspäätä. Ohjeessa on onneksi kuvat, jotka kertovat mihin osaan mikäkin pää tulee. 

Mistä nepparipihtejä voi ostaa?

Nepparipihdit ovat sen verran yleisiä tänä päivänä, että niitä voi löytää jopa lähimmästä Prismasta tai Citymarketista. Nepparipihtejä löydät lukuisista kankaita myyvistä verkkokaupoista kuten Kimmi, Myllymuksut, Eurokangas, Nappitalo ja Ompelijanmaailma. Pihtejä voit ostaa suoraan myös Prymin verkkokaupasta. Kirjoittamalla Googleen “Prym Nepparipihdit” löydät lisää nepparipihtien ostopaikkoja. 

4 kommenttia artikkeliin ”Nepparipihdit”

 1. Pihdit ovat tutut ja paljon kätevämmät kuin vasara systeemi. Mutta … saako niillä tosiaan kiinnitettyä nepparin kunnolla mm.kuvassa olevaan bodyn kaitalehuolittelu kohtaan. Vunukoille olen bodeja ommellut ja mutta en ole saanut neppareita pysymään . Missä, mitä teen väärin?

  Vastaa
  • Hei Eija! Kiitos kommentistasi. Nepparit pysyvät myös bodyn paksun reunakantin päällä. Suosittelen käyttämään Prymin Jersey 10 mm neppareita, sillä niissä on tarpeeksi pitkät piikit. Pienemmissä 8 mm rengasneppareissa on erittäin lyhyet piikit ja ne saattavat irrota käytössä, jos neppari ei ole puristettu hyvin kiinni.

   Kokeilisin painaa pihtejä reilusti. Nepparista kuuluu ja pihdeissä tuntuu ”krunts”, kun se on varmasti kiinni.

   Vastaa

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!


OLEMME LOMALLA

Vietämme juhannusta ja olemme koulutuksessa 20.-27.6. välisen ajan.

Tilauksia pakataan ja postitetaan seuraavan kerran 28.6.

PDF-kaavat  ja E-kirjat kulkevat normaalisti.