Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelublogi – Pohdintoja, miksi blogi ei päivity itsekseen.

Ompelublogi on ollut yksi haaveistani siitä asti, kun aloin ompelemaan. Ennen Youtuben ja Insta Reelsien kulta-aikaa erilaisia blogeja tuli kulutettua. Unikuun Terapiahuone sai innostumaan applikoinnista selkeiden ohjeiden ansiosta, Tehtaamon blogi koukutti kaavoihin ja kaavanmuokkauksiin, Punatukka ja kaksi karhua sekä Hommahuone hiveli visuaalista silmää, Miiiinullekko blogin selkeät kuvat saivat innostumaan ja Harakka hampaan nappilistan ompeluohje sai uskomaan, että minäkin osaan ommella nappilistan paitaan. Kiitos teille, jotka olette jaksaneet blogia kirjoittaa useamman postauksen ja vuoden verran.  

Alustan vaihto omaan verkkokauppaan

Olen pitänyt ompelublogia kahdella eri nimellä ja kahdessa eri paikassa. Ensimmäinen blogi ei koskaan lähtenyt lentoon, sillä ”kaikki mulle nyt heti” -tyyppinä en jaksanut panostaa siihen kahta postausta enempää. Toinen blogi on ollut suoraan yhteydessä Jujunan toimintaan. Alkujaan ompelublogi perustettiin kuvallisia ohjeita ja tuote-esittelyjä varten. Blogi toimi tuohon aikaan erillään verkkokaupasta Bloggerissa. 

Pidin erillään olevaa blogia huonona asiana kolmesta syystä: blogi ei välttämättä löydy Google haun kautta sekä blogi oli irrallaan Jujunan verkkokaupasta, jolloin sitä ei välttämättä yhdistä suoraan Jujunaan. Kolmas oli postausten kirjoittaminen eri sivun kautta. 

Kun ensimmäinen valmiilla alustalla toimiva kuukausimaksullinen verkkokauppa ei riittänyt omiin tarpeisiin, oli vaihdon paikka edessä. Uutta verkkokauppaa suunnitellessa, yksi tärkeimmistä kriteereistä oli, että blogin saa samaan paikkaan verkkokaupan kanssa. Toiveet täyttyivät uuden verkkokaupan myötä, kun taapero iän saavuttanut yritys täytti 3 vuotta 1.4.2019. Kyllä, Jujunan täyttää vuosia aprillipäivänä. Vuosipäivä herättää itsessäni hilpeyttä, sillä päivä sopii loistavasti vitsillä perustettu yritykseen.

Blogi siirtyi oikeaan paikkaan – Mihin jäivät uudet postaukset?

Siirron myötä ajattelin, että nyt sitä blogia kirjoitetaan ahkerasti. Tavoite oli postaus viikossa. Tavoite ei kuitenkaan koskaan täyttynyt. Kalenteriin laitettu ”kirjoita blogipostaus” merkintä siirtyi ensin viikolta toiselle ja tämän jälkeen kuukaudelta toiselle. Lopulta merkintä siirtyi vuodelta toiselle. Kunnianhimoinen sisin yhdistettynä liian suuriin tavoitteisiin on usein syy, miksi jokin asia jää tekemättä.

Siinä missä pilkon uuden ompelukaavan tekemistä pienempiin osiin, tekstin tuottaminen ja postausten aiheiden keksiminen blogiin tuottaa suuria hankaluuksia. Sanan kirjoittaminen, lauseen rakentaminen ja viihdyttävän tekstin kirjoittaminen vaatii enemmän aivotyötä, kuin kaavan osien numerointi ja ompeluohjeen tekeminen. Toinen on hyvin rajattua ja askeleet ovat selkeät, toinen vaatii luovuutta ja taitoa tuottaa tekstiä ilman inspiraatiota. 

”Let’s try again” – yritetään uudelleen

Jotta visioni kattavasta ompeluaiheisesta sivustosta kulkisi eteenpäin, on blogin kirjoittamiseen keskityttävä enemmän. Miten tuottaa tekstiä silloinkin, kun inspiraatiota ei ole? Miten laskea rimaa ja päästää irti perfektionismisesta täydellisyyden tavoittelusta? Tarvitseeko postauksen aina olla erittäin hyödyllinen tai ainakaan siinä mittakaavassa, jossa postauksen hyödyllisyyden näen? Tarvitseeko ompelublogin kaikkien postausten olla kuvallisia ohjeita? Pidän kuvallisten ohjeiden tekemisestä erittäin paljon, mutta ne vievät aikaa paljon. Kyllä, tämä on myös valinta, vaikka keksin heti viisi tekosyytä, miksi kuvallisia ohjeita en tekisi.

Tässä lista, joita aion kokeilla blogin suhteen: 

  • Lue kaikenlaisia kirjoja, sillä lukemisen kautta syntyy ajatuksia. 
  • Laita ajatukset ylös, sillä viiden minuutin päästä ajatus on kadonnut. 
  • Lue kirjoittamiseen liittyviä kirjoja (Kynä – Kaikki tärkeä kirjoittamisesta, Tietokirjailijan kirja, Miksi en kirjoittaisi?, Kupliva kirjoittaminen, Pilkun paikka – kielioppia kaikille, Luova kirjoittaminen – työkirja) 
  • Laske rimaa. Postauksen ei tarvitse kertoa yhdestä aiheesta tyhjentävästi. 
  • Kirjoita, kirjoita ja kirjoita. Kuten Kynä – kaikki tärkeä kirjoittamisesta –kirjassa sanottiin, aloita yhdestä sanasta, laita toinen sana perään. Kirjoita vaikka sekin, että tämä on nyt vaikeaa. 
  • Jaottele ja pilko ompelua pienempiin osiin. Harjoittele, jos se on vaikeaa. 
  • Jos kirjoittaminen ei suju, tee jotain ihan muuta, jotta ajatukset eivät ole kiinni kirjoittamisessa. Tämä toimii muuhunkin kuin kirjoittamiseen. Itselläni toimii lumilautailu, luistelu ja reipas kävely, jolloin ympäristön havannointi rajoittaa ajattelua (tuolla on kuusi, lumihiutaleita, tihkusadetta, liikennemerkki, keltaista, harmaata, valkoista ja niin edelleen). 

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!