Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Kylpytakin kaava lapsille ja aikuisille

Kylpytakin kaava on ollut yksi kysytyimmistä kaavamalleista vuosien aikana. Aina olen joutunut sanomaan, että katsotaan, laitan toiveesi ylös, mahdollisesti joskus. Viimeisen kuuden kuukauden aikana verkkokaupan tuotehaku-nappulan kautta kylpytakin kaavaa haetaan useita kymmeniä kertoja, joka kuukausi! Nyt on se aika, kun voin kertoa, että kylpytakin ompelukaava on tulossa Jujunalle heinäkuussa!

Kylpytakki, aamutakki, saunatakki....

Kylpytakki, saunatakki, aamutakki, oloilutakki, rakkaalla lapsella on monta nimeä ja käyttötarkoitusta, kuten myös tällä kaavalla. Kylpytakin kaava on ajateltu kylpy- tai saunahetkien jälkeiseksi vaatteeksi, runsaan väljyyden vuoksi. Malli onkin erittäin mukava päällä, erityisesti jos ompelet kylpytakin vohvelikankaasta. 

Mallikappaleet on ommeltu puuvillavohvelista, jota saakin monesta paikasta. Kylpytakin voi ommella myös vaatetukseen sopivasta pellavasta. Pellava on luonnonkuidusta valmistettu kangas, joka on imukykyinen. Pellava materiaalina on sukupolvelta toiselle kestävä. Laadukkaat pellavakankaat ovatkin lähes ikuisia. Tässä muutama vinkki ostopaikkoihin.

Huomioithan, että luonnonkuidusta valmistetut kankaat (esim. puuvilla, pellava, viskoosi), voivat kutistua pesussa jopa 10 % pituudesta.

Ostettu 1 m – pesun jälkeen 0,90 m
Ostettu 2 m – pesun jälkeen 1,80 m
Ostettu 3 m – pesun jälkeen 2,7 m

Malli on hyvin yksinkertainen ja helppo ommella, sillä kaavan osia on vain muutama. Halutessaan taskutkin voi jättää ompelematta. Saumat ompelin ompelukoneen suoralla ompeleella. Saumanvarat huolittelin saumurilla, mutta huolittelun voi tehdä myös ompelukoneen siksakilla. Mallia ei ole vuoritettu. Hihansuut on huoliteltu pienellä käänteellä, samoin kuin helma. Aikuisten ja lasten mallit ovat samanlaisia.

Kylpytakin kaava tietoja

 • Kaavan mukana tulevat ohjeet: miten kylpytakin pituutta voi lyhentää ja pidentää, miten kylpytakin hihan pituutta voi lyhentää ja pidentää sekä, miten saat vyöstä sopivan itsellesi.
 • Väljä ja pitkä malli. Pituutta on helppo säädellä tarpeen mukaan, koska kaava on helmasta suora.
 • Pitkät hihat, joissa pieni käänne hihansuussa.
 • Solmittava vyö ja vyölenkit sivusaumojen kohdalla.
 • Suuret taskut, joihin mahtuu avaimet, puhelin, juomapullo tai tölkki.
 • Etureunaa ja pääntietä kiertää kaksinkertainen leveähkö kaitale.
 • Lasten koot 98-164 cm
 • Aikuisten koot: 32-56 ja 44-66
 • Oiva lahjaidea: isän- tai äitienpäivä, joulu tai tupari lahjaksi.
 • Voi käyttää kylpy-, aamu-, sauna- tai oloilu takkina.
 • Sopivat materiaalit: pehmoinen vohveli, pellava tai frotee.

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!