Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Magneettilukon kiinnitys

MAGNEETTILUKON KIINNITYS

Tällä ohjeella saattaa olla jotain tekemistä tulevan joulukalenterin kanssa. Viime aikoina vaate ompelut on vaihtunut erilaisten laukkujen ja kassien ompeluun. Olen kokeillut erilaisia materiaaleja, erilaisia tukikankaita, erilaisia kiinnitysmekanismeja sekä erilaisia muotoja. On ollut kiva kokeilla jotakin uutta ja sellaista mikä ei ole niin tuttua. Listalle on kertynyt jo useampi erilainen malli, jota on ihan pakko kokeilla!

Magneettilukon kiinnitys on todella helppoa. Magneettilukon etuja on myös huomaamaton kiinnitys oikealla puolella, siro muoto sekä tätä ei tarvitse ommella kuten vetoketjuja tai napinläpiä ja nappeja. Magneettilukkoja myydään pääosin kahdessa eri koossa: 14,5 mm ja 18 mm halkaisijalla. Pienempi koko sopii hyvin pienempiin laukkuihin ja ohuemmille materiaaleille. Isompi sopii hieman paksummille kankaille. Eri paikoista ostaessa magneettilukkojen kiinnipysyvyydessä on hieman eroja. Toisissa on todella vahva magneetti kun toisissa ei meinaa pysyä kiinni ollenkaan.

Tässä muutama paikka, joita voin suositella jos haluat magneettilukkoja kokeilla. Magneettilukkoja myy mm. Kimmi, Sinelli, Konsta Shop ja Ullaka. Magneettilukkoja saa myös useimmista hypermarketeista ja askartelukaupoista.

TARVITSET:

  • 1 kpl magneettilukon
  • Tukikangasta
  • Kankaan johon magneettilukko kiinnitetään

MAGNEETTILUKON KIINNITYS

Aloita magneettilukon kiinnitys silittämällä kankaan nurjalle puolelle tukikangasta.

Kaavoissa on usein merkitty mihin kohtaan lukko kiinnitetään. Jos kaavaan ei ole merkitty tai haluat laittaa lukon johonkin toiseen malliin, aseta litteän osan pyöreä kohta kaavan KE-/KT-kohtaan.

Ota litteä taustakappale ja aseta se keskelle merkittyä kohtaa (minulla ei ole tässä merkittyä kohtaa). Ota lyijykynä tai jokin muu millä voit merkitä kankaaseen. Tussia en suosittele, jotta se ei vahingossa näy kankaan oikealle puolelle. Piirrä kynällä kankaalle viivat. Käytä apunasi litteän osan suorakulmioita.

Kas näin, nyt on merkit piirretty kankaalle.

Taita kappale kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain….

…..ja leikkaa saksien kärjillä n. 3 mm mittainen viilto kankaaseen. Leikkaa ensin ihan pienen pieni viilto, jotta rei´istä ei tule liian isoja. Reikä on sopivan kokoinen, kun piikkiosio menee juuri ja juuri läpi. Nyt meillä on magneettilukolle paikka ja tarvittavat reiät kiinnitystä varten.

Ota magneettilukon jompi kumpi puoli ja kangas johon se kiinnitetään.

Työnnä magneettilukon piikkipuolet kankaan oikealta puolelta kohti nurjaa puolta.

Kas näin.

Ota nyt se litteä osa, jonka avulla piirsit viivat kankaalle. Pujota se magneettilukon piikkien läpi…

….ja taita lukon piikkiosat ”ulospäin”.

Nyt meillä on lukon ensimmäinen puoli kiinnitetty.

Kiinnitä toinen puoli samalla tavalla.

Aika näppärä!

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!


OLEMME LOMALLA

Vietämme juhannusta ja olemme koulutuksessa 20.-27.6. välisen ajan.

Tilauksia pakataan ja postitetaan seuraavan kerran 28.6.

PDF-kaavat  ja E-kirjat kulkevat normaalisti.