Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Bokserien ompelu – miesten ja lasten kaava

Ompele bokserit isänpäiväksi tai joulupakettiin. Miesten bokserikaava on korkea vyötäröinen malli, jonka vyötärön reunaan ommellaan pehmoinen bokserikuminauha. Tässä mallissa on muotoiltu keskikappale, jonka molemmat saumat on ommeltu kappaleiden väliin piiloon. Näin saumat eivät hierrä käytössä.

Kankaaksi soveltuu neljään suuntaan joustava puuvilla-elastaanitrikoo tai bambutrikoo. Koko perheen alusasut kaavapaketista löytyy bokserien kaava myös lapsille. Jos vielä mietit, mitä ommella isänpäivälahjaksi, bokserit on aina varma valinta! Kuvalliset ompeluohjeet auttavat sinua ompelussa.

Bokserien ompelu

Bokserien ompelu aloitetaan ompelemalla keskikappaleiden muotosaumat. Taita keskikappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele muotosaumat molemmista kappaleista.

Ota toinen lahjekappale sekä toinen keskikappale. Aseta ne pöydälle oikeat puolet ylöspäin. Neulaa keskikappaleen toinen reuna lahjekappaleen KE-reunaan.

Käännä lahjekappale siten, että nurja puoli on ylöspäin. Ota toinen keskikappale ja neulaa se oikea puoli lahjekappaleen nurjaa puolta vasten. Eli samaan kohtaan kuin äskeinen keskikappale.
Lahjekappaleen tulisi olla kahden keskikappaleen välissä. 

Ompele keskikappaleet lahjekappaleeseen kiinni saumurilla tai ompelukoneen joustavalla ompeleella. Kas näin, nyt meillä on ensimmäinen sauma ommeltu kappaleiden väliin piiloon.

Nyt tuleekin hieman kinkkisempi vaihe, koska tarkoitus on saada myös toinen KE-sauma ommeltua kappaleiden väliin piiloon. Seuraa tarkasti.
Ota toinen lahjekappale ja aseta se pöydälle oikea puoli ylöspäin. Laita lahjekappale bokserien toisen lahjekappaleen päälle oikeat puolet vastakkain.

Neulaa lahjekappale toiseen keskikappaleeseen oikeat puolet vastakkain. Toinen keskikappaleen reuna jätetään odottamaan.

Käännä lahjekappale ympäri siten, että äsken päälle oleva lahjekappale jääkin alapuolelle.
Voit kohdistella lahjekappaleiden KT-saumoja yhteen ja ottaa molemmista reunoista kiinni.

Rullaa molempia lahjekappaleita kohti keskikappaletta. Rullaa niin kauan, että neulattu kohta tulee esiin ja keskikappaleen toinen reuna näkyy oikea puoli ylöspäin. Vieläkö olet mukana?

Seuraavaksi ota keskikappaleen yläreunasta kiinni ja taita kohti neulattua reunaa.

Neulaa keskikappaleen toinen reuna samaan kohtaan. Tästä tuli hauska kangasburrito. Ennen ompelua tarkista, että sinulla on kolme kangaspalaa neulattuna. Ompele kaikki kolme kappaletta yhteen.

Ompelun jälkeen, bokserit käännetään oikeinpäin.

Tällä tavoin ommeltuna keskikappaleiden saumat jää kankaiden väliin piiloon. Tämä on yksi haastavimmista kohdista ekoja kertoja ommellessa. Kun tämän hoksaa, sujuu seuraavat bokserien ompelut helpommin.

Neulaa seuraavaksi lahjekappaleet KT-saumasta yhteen oikeat puolet vastakkain. Ompele KT-sauma.

Laita klipsit tai nuppineulat merkiksi KE- ja KT-kohtiin. Tämän jälkeen kohdista merkit ja neulaa lahjesauma oikeat puolet vastakkain. Ompele lahjesauma.

Kun lahjesauma on ommeltu käännetään lahkeiden käännevarat ja tikataan ne kaksoisneulalla, jousto-ompeleella tai peitetikkikoneella.

Bokserikuminauhan ompelu

Bokserien ompelu on melkein valmis! Nyt ehkä tulee se haastavin kohta, sillä kiinnitetään bokserikuminauha bokserien vyötärölle. Bokserikuminauha eroaa tavallisesta vyötärökuminauhasta hieman. Tämä on napakampaa ja pehmeämpää. Sopii hyvin vyötärölle ja bokserit pysyvät napakasti jalassa.

Voin suositella tätä Prymin bokserikuminauhaa, sillä 6v sitten ommellut bokserit ovat vieläkin käyttökelpoiset ja kuminauha on hyvässä kunnossa.

Leikkaa bokserikuminauhasta pala, jonka pituus on käyttäjän vyötärönympärys – 2 cm. Tästä ei juurikaan oteta mittaa pois, etteivät bokserit ala puristamaan käytössä.

Ompele kuminauhan päät yhteen ompelukoneen suoralla ompeleella. Käännä saumanvarat eri suuntiin ja tikkaa ne litteäksi siksak-ompeleella. Suosittelen käyttämään bokserikuminauhan väristä lankaa, sillä lopputuloksesta tulee siistimpi. Käytin mustaa, jotta näette ompeleet.

Jotta bokserikuminauha saadaan tasaisesti vyötärölle, merkitään sauman kohta (KT) ja nauhan toisen pään taitteen kohta (KE). Kohdista KE- ja KT-kohdat toisiinsa ja merkitse kuminauhan taitereunat. Merkitse bokserien KE-, KT- ja sivusaumojen kohdat samalla tavalla.

Jos bokserikuminauhan ompelu ei ole tuttua puuhaa, kannattaa kuminauha neulat tiheästi vyötärölle kiinni. Bokserikuminauha ommellaan vyötärölle limittäin (eli emme laita oikeita puolia vastakkain, ommella, käännetä ja tikata).

Kohdista ensin ne neljä merkittyä kohtaa. Neulaa loput nauhasta tasaisesti kiinni. Käytän itse nuppineuloja ja kiinnitän ne ensin nurjalle puolelle. Kun kaikki kohdat on käyty läpi, käännän nuppineulat bokserikuminauhan puolelle.

Kuminauhan saat tasaisemmin ja helpommin ommeltua kiinni, kun laitat trikoon alle ja bokserikuminauhan päälle. Aivan kuten alla olevassa kuvassa. Bokserikuminauha ommellaan kaksoisneulalla, peitetikillä tai jousto-ompeleella kiinni.

Nyt on bokserien ompelu valmis ja bokserit voidaan silittää! Jihuu! Miltä tuntui? Onnistuitko?

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!