Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Tarranauhallinen hihansuu takin hihaan

Tarranauhallinen hihansuu takin hihaan on kätevä lisäosa. Tämän tyyppisellä hihansuulla, säädät hihansuun kokoa helposti tarranauhan avulla. Tämä kuvallinen ohje on tehty Softshell Collection kaavoihin. Alkuperäisissä malleissa on hihansuuhun ommeltu resori. Resori on helppo, nopea ja käytännöllinen varsinkin lasten kanssa. Tarranauhallinen hihansuu takin hihaan tuo kivan lisämausteen vaatteeseen.

Kuvallisen ohjeen piti tulla ladattavaksi PDF-tiedostona verkkokauppaan, mutta tiedoston koosta tuli turhan iso. Ohje päätyi siis blogiin kaikkien luettavaksi. Verkkokaupasta voit ladata ilmaiseksi ompelukaavan sekä kirjallisen ohjeen tarranauhallisen hihansuun ompeluun. Ohjetta kannattaa vilasta sen verran, että tiedät esim. tarranauhan pituuden. Tarvitset lisäksi Softshell Collection settiin kuuluvan kaavan (naisten-, miesten-, lasten- tai haalarit).

Tarranauhallisen hihansuun ompelu

Siirrytään sitten ompelemaan. Ensin ommellaan hihansuun osa, jolla säädetään hihansuun kokoa. Sen jälkeen yhdistetään se hihansuun kaitaleeseen ja lopuksi kiinnitetään hihaan.

Ota tarranauha kaitale (jolla säädetään hihansuun leveyttä) ja taita se kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Ompele toinen lyhyt sivu ja pitkä sivu 1,5 cm päästä. Kavenna saumanvarat 3 mm levyisiksi.

Käännä tarranauhakaitale oikeinpäin.

Neulaa tai klipsitä tarranauhan ”karhea” puoli tarranauhakaitaleeseen. Ompele tarranauha kaitaleeseen kiinni ompelukoneen suoralla ompeleella. Jätä tämä odottamaan hetkeksi. Siirrytään ompelemaan hihansuun kaitaletta.

Tarranauhallisen hihansuun ompelu

Tarvitset palan tarranauhan pehmeää puolta sekä hihansuun kaitaleen. Ommellaan yksi kerrallaan, mutta molemmat hihansuun kaitaleet tehdään samalla tavalla.

Ota tarranauhan pehmeä puoli ja aseta se hihansuun kaitaleeseen merkittyyn kohtaan (merkitty kaavaan). Ompele tarranauha kiinni kaitaleeseen suoralla ompeleella.

Ota hihansuun kaitale…

…..ja laita tarranauha kaitale hihansuuhun kiinni.

Aputikkaa tarranauhakaitale hihansuun kaitaleen reunaan kiinni.

Taita hihansuunkaitale kaksikerroin oikeat puolet vastakkain. Ompele lyhyt sivu kiinni ompelukoneen suoralla ompeleella.

Hihansuun kiinnitys takkiin

Käännä hihansuun kaitale oikeinpäin ja taita kaksinkerroin nurjat puolet vastakkain.

Jotta saadaan tarranauhallinen hihansuu takin hihaan helposti ommeltua, jätä hihakappale nurjapuoli ylöspäin ja hihansuun kaitale oikeinpäin.

Neulaa hihansuun kaitale hihansuuhun oikeat puolet vastakkain. Tarranauha tulee hihan oikeaa puolta vasten. Ettei ompelun jälkeen tarvitse huomata, että menipäs nyt väärinpäin =)
Huolittele saumanvarat siksakilla tai saumurilla.

Käännä hihansuu oikeinpäin. Nyt on ensimmäinen hihansuu ommeltu valmiiksi. Tarranauhallinen hihansuu takin toiseen hihaan ommellaan samalla tavalla.

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!


OLEMME LOMALLA

Vietämme juhannusta ja olemme koulutuksessa 20.-27.6. välisen ajan.

Tilauksia pakataan ja postitetaan seuraavan kerran 28.6.

PDF-kaavat  ja E-kirjat kulkevat normaalisti.