Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Neopreenihousujen testaus (yhteistyö Shelby Outdoorin kanssa)

*neopreenikangas on saatu blogi- ja somepostauksia vastaan Shelby Outdoorilta.

Edellisessä postauksessa kerroin kaavan valinnasta sekä neopreenin leikkaamisesta ja ompelusta. Tässä postauksessa kerron kokemuksia neopreenihousujen käytöstä.

Aiemmat postaukset:

Housut jalkaan ja järveen testaamaan

Neopreenihousujen testaus piti suorittaa tietysti heti, sillä olen malttamaton ihminen. Kun kotona oli päiväruoka syöty, ehdotin perheelleni, että lähdetään uimaan. Taka-ajatus itselläni ehdotuksessani oli, että pääsen kokeilemaan housuja järvessä ihan konkreettisesti.

Pakattiin uimavaatteet, pyyhkeet ja neopreenihousut laukkuun ja ajoimme meidän vakio grillaus- ja suppailupaikkaan uimaan. Pidän tästä paikasta erityisen paljon, sillä siellä on rauhallista ja Näsijärven kauniit maisemat avautuvat upeasti rannasta.

Näsijärven maisemia
Testasin neopreenitossut lahkeiden sisällä ja päällä.

Parkkipaikalle päästyämme vaihdoin neopreenihousut jalkaan ja kävelin hieman jännittyneenä rantaan. Laitoin jalkaani myös neopreenitossut, sillä vesi oli vain 14 asteista. Harppoessani järveen jännitys vaihtui, hämmennyksen kautta innostukseen. Hämmennys johtui tasan siitä, että olin kuvitellut veden tulevan neopreenin läpi. Näin ei kuitenkaan tapahtunutkaan, sillä pysyin kuivana kuin rantahiekka paahteisessa auringossa.

Uteliaisuus minussa heräsi ja kävelin syvemmälle järveen. Vettä oli tässä vaiheessa melkein haaroihin asti. Seisoin järvessä kokonaisuudessaan noin 15-20 minuuttia, edelleen kuivana. Kokemus oli hyvin jännä, sillä olin täysin kuiva ja pysyin lämpöisenä. Postasinkin tuolloin Instagramiin muutaman videon ja ajatuksen järvessä seisomisesta. Videot löytyvät Jujunan Instagramista “Yhteistyöt” -kohokohdista. Seuraavaksi pitäisi kokeilla housuja meloessa tai suppaillessa.

Ostitko neopreenia vai “neopreenia”?

Kysyessäni Shelby Outdoorilta tuota kuivana pysymistä sain heiltä tämän vastauksen:

“Neopreeninahan markkinoidaan nykyään melkeinpä mitä vain pahvista vaahtokarkkiin, joissa on ohut neuloskangas laminoitu pintaan. Osa virheellisesti neopreenina myytävistä materiaaleista, voi olla hyvinkin huokoisia, jotka ei luonnollisestikkaan pidä vettä.

Oikea neopreeni eli kloropreeni-”vaahto”kumi on vedenpitävää, jos siinä ei ole reikiä. Tuolle meidän saksassa tehdylle neopreenille tehdas lupaa paineen keston 35 metrin vedensyvyyteen.”

Shelbylta saatu vastaus kirkasti ajatustani neopreenista. Totta tosiaan, neopreenina myydään kaikenlaista. Olen itsekkin ostanut “neopreenia”, mutta kyseessä on ollut vaahtomainen kangas, jossa on neulos kankaan molemmilla puolilla. Kumista kankaan välissä ei ollut tietoakaan.

Neopreenihousujen testaus melontaretkellä

Olen jäsenenä paikallisessa melontaseurassa ja haaveillut melontaretkestä seuran vajalta saareen. Melottava matka on n. 8 km suuntaansa eli yhteensä 16 km. Näin pitkää matkaa en ollut vielä melonut, sillä melontaharrastusta on takana vain yhden kauden verran. Pian tulikin ilmoitus, että vuosittainen saunaretki järjestetään ja ilmoittauduin heti mukaan. Ilmoittautumisen ajatuksena oli kaksi asiaa: saisin konkreettista kokemusta pidemmän matkan melomisesta sekä testata neopreenihousuja siellä, mihin ne oli tehtykkin.

Retkipäivä koitti, sää oli pilvinen sekä hieman tuulinen. Pakkasimme kajakit, laitoin uudet neopreenihousut jalkaan ja lähdimme melomaan vajalta Näsijärveä pitkin saareen. Lähtöpaikka on hieman haasteellinen, sillä vajan rannasta aukeaa koko Näsijärven selkä. Pohjoistuuli on haastellisin, sillä tuuli pääsee puhaltamaan ja nostattamaan aaltoja useiden kymmenien kilometrin matkalta. Onneksi tuuli oli tänään suotuisa 🙂

Parin kilometrin jälkeen tuuli hieman rauhoittui ja pääsimme melomaan lähes tuulettomassa säässä. Tämmöiselle fiilis melojalle keli oli mitä ihanteellisin. Fiilistelin meloessa, miltä housut tuntuvat jalassa sekä tuntuuko vesi kylmältä kajakin pohjan läpi. Kun vesi on kylmää ja kajakki on vedessä, kylmyys tulee altapäin ja sen kyllä tuntee. Tällä kertaa en tuntenut kylmää, mitä olen aiemmin tuntenut. Housut tuntuivat jalassa mukavilta ja melominenkin sujui vaivattomasti.

Saareen päästyämme söimme eväitä, saunoimme ja uimme. Fiilistelimme tyyntä Näsijärveä ja laskevaa aurinkoa. Tämä on se fiilis ja tunnelma, josta pidän retkeillessä jalan, suppilaudalla tai kajakilla. Eväitä syödessä ja paikallaan ollessani neopreenihousut hieman hiostavat ja tuntuvat nihkeiltä. Tämä hankaloitti vessassa käyntiä, sillä housut tarttuivat kuin liima jalkoihini 😀 Tästäkin selvittiin ja osaan varautua tähän tulevilla kerroilla paremmin.

Neopreenihousujen testaus lumoavissa maisemissa

Kun eväät oli syöty, saunomiset saunottu ja uimiset uitu, lähdimme pakkaamaan kajakkeja. Vielä olisi melottava takaisin vajalle. Järvi oli vieläkin täysin tyyni, mikä on harvinaista Näsijärvelle. Saimme meloa upeassa auringonlaskussa takaisin. Taivaan värit vaihtelivat keltaisesta oranssiin, punaiseen ja violettiin.

Kun saavuimme vajalle, kello oli melkein puoli kaksitoista. Kajakkia tyhjentäessä ja siivotessa, mietin, että neopreenihousut olivat erittäin hyvät. Kylmyys ei tuntunut ja melonta onnistui mutkattomasti. Neopreenihousujen ansiosta voin meloa ja suppailla alkukesästä vesien ollessa viileämpiä sekä jatkaa kautta pitkälle syksyyn.

Neopreenihousujen testaus ja ompelu onnistui täydellisesti omiin tarkoituksiini. Voin lämpimästi suositella itse tehtyjä neopreenihousuja melontaan ja suppailuun. Shelby Outdoorin ehdottama 2 mm paksuinen neopreeni oli aivan täydellistä tähän projektiin. Projekti oli mielenkiintoinen ja sain oppia uusia asioita.