Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Sirkkarenkaan kiinnitys kankaaseen

Sirkkojen eli sirkkarenkaiden kiinnitys – Tämän tekstin oikeastaan halusin tehdä vain ja ainoastaan sirkkojen laiton takia. Monelle tämäkin tuottaa päänvaivaa tai oikeastaan sirkkojen irtoaminen käytön aikana.

Sirkkarengas ei pysy kiinni seuraavista syistä:

  • Reikä on liian iso
  • Joustavassa kankaassa ei ole joustamatonta tukikangasta
  • Sirkka on kiinnittynyt huonosti

Käytän itse puuvillapohjaista, liimalla olevaa, joustamatonta tukikangasta sirkkojen alla. Laitan 2-3 palaa sirkan tueksi. Tällä tavoin itse olen saanut sirkat pysymään. Kestää kovempaakin käyttöä! Tässä kuvallinen ohje sirkkarenkaiden kiinnitykseen. Tällä tavalla onnistut varmasti!

Tarvikkeet

  • Tukikangasta (joustamatonta, puuvillapohjaista, silitysraudalla kiinnitettävää)
  • PRYM:n 5 mm sirkkarenkaita tai
  • PRYM:n 8 mm sirkkarenkaita
  • Kiinnitysvälineet (esim. pihdit)

Kiinnitys

Sirkkojen kiinnitys ja pysyvyys varmistetaan kiinnittämällä tukikangasta sirkan alle. Varsinkin joustavissa kankaissa, tämä on ehdoton! Leikkaa tukikankaasta 2-3 kpl paloja, joiden koko on 3 x 3 cm.

Aseta tukikankaat päällekkäin, liima puoli kankaan nurjaa vasten. Paina kunnolla silitysraudalla 5-10 sekuntia. Suosittelen leivinpaperia raudan ja kankaan väliin, jos tukikankaat meneekin väärinpäin. Ei tarvitse putsata silitysrautaa.

Kun tukikankaat on kiinnitetty, merkitään sirkkarenkaan paikka.

Taitetaan kangasta kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain ja leikataan saksilla pienen pieni vekki. En käytä paketin mukana olevaa työkalua, koska reiästä tulee herkästi suuri (ainakin minun käsissä = käyttäjäperäinen vika).

Leikkaa vielä ristiin saksilla pieni vekki. Kannattaa ensin leikata pienempi ja tarvittaessa suurentaa. Reikä on oikean kokoinen kun sirkka mahtuu just ja just läpi. Hampaat irvessä ei tarvi työntää. Liian suuri reikä aiheuttaa sirkan putoamisen, vaikka tukikangasta olisikin välissä.

Kun reikä on tehty, työnnetään sirkan putkiosa kankaan oikealta puolelta nurjalle puolelle.

Otetaan sirkan rinkula puoli ja laitetaan putkiosan päälle.

Tarkista, että rinkula tulee oikeinpäin. Rinkulan sisällä oleva ura pitäisi olla ”ylöspäin”, jotta putkiosa mahtuu painumaan kiinni.

Sirkkojen kiinnitys onnistuu pihdeillä tai paketin mukana tulevalla välineellä ja vasaralla. Itse suosin pihtejä, koska ei tarvitse paukuttaa ja todennäköisyys onnistua on lähes 100 %.

Puristetaan pihdeillä lujaa kiinni. Napsahdus saattaa kuulua kun puristuu kiinni. Käyttämällä pihtejä, onnistuu sirkkarenkaiden kiinnitys helposti, vaivattomasti ja äänettömästi. Ellei käyttäjästä lähde ääntä.

Sirkkarengas on nyt kiinnitetty.

(Postaus päivitetty 31.5.2021)

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!