Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Jujunan blogi - Ohjeita ja vinkkejä ompeluun

UUSIMMAT

ARKISTO

Kuvallinen ohje: Silityskuvan kiinnitys silitysraudalla

SILITYSKUVAN KIINNITYS JA PESUOHJE

Silityskuvan kiinnitys silitysraudalla on helppoa kun muistaa muutaman pikku jutun kiinnityksen kanssa. Otetaan pieni info silityskuvista sekä niiden toiminnasta.

Silityskalvon kiinnityksessä on oleellista ajan, painon ja lämmön yhdistelmä. Kuva ikäänkuin sulaa tekstiiliin kiinni. Kalvo ei sisällä liimaa eikä haitallisia kemikaaleja. Maltti on valttia, joten ei kannata kiirehtiä. Jos kuva kiinnitetään huolimattomasti, se irtoaa pesussa tai mahdollisesti jo käytössä.

Heijastavat ja kimaltavat kuvat ovat ”cool flex” -kalvoja.
Kuvan kiinnityksen jälkeen annetaan jäähtyä ja päällä oleva suojamuovi poistetaan kylmänä. Jos yrität poistaa lämpöisenä suojamuovin, kuva lähtee irti.

Yksiväriset ja glitter kuvat ovat ”hot Flex”-kalvoja.
Kuvan kiinnityksen jälkeen päällä oleva suojamuovi poistetaan kuumana. Suojamuovi on kuuma kiinnityksen jälkeen, joten varo polttamasta sormiasi!

Huomioithan, että eri kalvot ja eri värit saattavat kiinnittyä hieman eri tavalla. Osa kalvoista kiinnittyy muutamissa sekunneissa. Silityskuvat pysyvät ja kiinnittyvät parhaiten kankaissa, jotka sisältävät puuvillaa. Vältä kiinnitystä arkoihin materiaaleihin. Tarkista, että kankaassasi on silitys sallittu.

Voit kokeilla kiinnitystä tilkulle mukana tulevilla silityskalvon palasilla.

KIINNITTÄMINEN

TARVITSET:

– Silitysraudan/lämpöprässin

– Kovan alustan

– Leivinpaperin (pala, joka peittää koko kuvan ja silitysraudan pohjan)

– Silityskuvan

Ota kuva paketista pois ja irroita alla oleva ”rapiseva” suojamuovi.

Kun suojamuovi on poistettu kuvan alta, aseta kuva haluttuun kohtaan.

Leikkaa leivinpaperista pala, joka peittää koko kuvan ja/tai silitysraudan pohjan. Aseta leivinpaperi kuvan päälle.

Kiinnitä kuva lämpöprässillä (160 astetta ja 15 sekuntia) tai silitysraudalla (2-3 pistettä, 15 sekuntia painaen kovaa alustaa vasten). Silitysraudasta höyrytoiminto pois päältä!
Silitysraudalla kiinnittäessä käy kuvan joka kohta läpi.

Irroita päällä oleva suojamuovi.

Aseta leivinpaperi uudelleen kuvan päälle ja kiinnitä uudelleen lämpöprässillä (160 astetta ja 15 sekuntia) tai silitysraudalla (2-3 pistettä, 15 sekuntia painaen kovaa alustaa vasten).

Yksivärisistä, glitter ja heijastavasta kalvosta näkyy kankaan silmukat läpi kun kuva on kunnolla kiinnittynyt. Kimaltava kalvo näkyy nurjalla puolella ”kohona” kuvion kohdalta.

Nyt se on valmis!

 

PESUOHJEET

Max. 60 astetta, rumpukuivaus sallittu, ei huuhteluainetta. Oikein ja kunnolla kiinnitettynä silityskalvot kestävät 60 asteen pesun ja kuivausrummun. Pese tekstiili nurinpäin. Ei silitystä kuvan päältä ilman leivinpaperia, kuva sulaa silitysrautaan kiinni!