Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompele tuubihuivi ja pipo

Ompele tuubihuivi ja pipo syksyyn! Tuubihuivin ompelu on varmasti yksi sellaisista ompeluista, joihin tarvitsee ohjeen aina uudelleen ja uudelleen. Tuubihuivista saa helposti donitsihuivin, jos alussa ompelee kappaleet eri tavalla. Tämä ohje sopii suoraan Merinovillapipon ja -tuubihuivin ompeluun. PDF-kaavan voit ladata ilmaiseksi verkkokaupasta. 

Pipo ja tuubihuivi on hyvinkin tarpeellinen nyt kun kelit viilenevät. Valmistaudutaan syksyyn pipon ja huivin ompelulla. Itsellä unohtuu aina kuinka se huivi ommellaan, jotta saadaan käännettyä oikeinpäin. Kun kuvaa vaihe vaiheelta ohjeen, voi käydä tarpeen tullen tarkistamassa ja menee kerrasta oikein! Okei, olen myös hieman innostunut kuvaileen kaikkea mahdollista samalla treenaten kuvankäsittelyä 😀

Tuubihuivin ompeluohje

Mallina tässä on Jujunan merinovillapipon ja tuubihuivin kaava. Ompele tuubihuivi ja pipo merinovillasta, ribbiresorista tai -trikoosta. Vaihtelua pipoon saat kiinnittämällä tupsun keskelle pipoa. Tupsukorvat saat kiinnittämällä kaksi tupsua. Mittaa pipon keskikohdasta n. 5 cm sivuille päin. Tarkista varmuuden vuoksi ennen kiinnitystä sopiva kohta.

Aloitetaan ensin tuubihuivin ompelulla. Tämä on se, joka tuottaa monesti päänvaivaa ja useampi ompelee huivin kahteen kertaan.
Avaa tuubikappale kokonaiseksi pöydälle oikea puoli ylöspäin ja ota kappaleen yläreunasta kiinni.

Taita kangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Neulaa ja ompele alareunasta yhteen.

Työnnä käsi tuubin toisesta reunasta sisään ja toisesta reunasta ulos. Nappaa kankaan reunasta sormin kiinni ja vedä kaksinkerroin.

Neulaa reunat yhteen ympyränä ja ompele yhteen. Muista jättää kääntöaukko, jotta huivi saadaan käännettyä oikeinpäin.

Käännetään tuubihuivi oikeinpäin kääntöaukon kautta. Kas näin.

Neulaa kääntöaukko umpeen taittamalla kankaan reunat sisäänpäin. Ompele kääntöaukko kiinni ompelukoneen suoralla ompeleella tai käsin läheltä reunaa.
Tadaa! Tuubihuivi on nyt valmis. Onnistuitko heti ensimmäisellä kerralla?

Pipon ompeluohje

Seuraavaksi ommellaan pipo. Neulaa pipokappale oikeat puolet vastakkain kuten alla olevassa kuvassa. Jätä kääntöaukko pipon pitkään sivuun lähelle kaarre kohtaa.. Ompele kaikki neulatut reunat yhteen.

Seuraavaksi ommellaan pipon muotolaskokset. Avaa pipokappale ja kohdista saumat. Neulaa yhteen. Toista sama pipon toisessa päässä oleville muotolaskoksille. Ompele yhteen.

Nyt pitäisi näyttää tältä. Jos näyttää samalta, voit kääntää pipon kääntöaukon kautta oikeinpäin.

PROVINKKI!
Ompele pipo päälliosat nurjalta puolelta muutamalla pistolla saumanavaroista yhteen. Näin pipon vuorin puoli pysyy päällipuolessa kiinni eikä karkaa joka kerralla.

Neulaa kääntöaukko umpeen taittamalla kankaan reunat sisäänpäin. Ompele kääntöaukko kiinni ompelukoneen suoralla ompeleella tai käsin läheltä reunaa.

Laita pipo kaksinkerroin sisäkkäin, jolloin siitä tulee puolikas pipo. Ja hieman enemmän pipon näköinen.

Viimeistele pipo taittamalla alareuna n. 8-10 cm matkalta. Halutessasi, voit tikata taitteen muutamalla pistolla reunoista kiinni. Näin taitereuna ei pääse karkaamaan ja aukeamaan.

Nyt on tuubihuivi ja pipo ommeltu! Hyvä sinä!

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!