Ompelukaavat ja tarvikkeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja tarvikkeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Jujunan blogi - Ohjeita ja vinkkejä ompeluun

UUSIMMAT

KATEGORIAT
ARKISTO

Kuvallinen ohje: Vinovetoketjullinen huppari

Hei vain!
Jujunan toinen suosittu kaava jumpsuitin lisäksi on ollut lasten hupparikaava. Tässä olisi kuvallinen ohje vinovetoketjulliseen malliin. Kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa 😉 Tämä sama ohje käy myös naisten- ja miesten vinovetoketjulliseen huppariin.
Sitten aloitetaan. Leikataan kappaleet. Jos teet hupun vuorillisena, leikkaa vuorikappaleet peilikuvana.
 
Huolitellaan sisäpuolelle jäävän etukappaleen (B) reuna. Sormi osoittaa huoliteltavaa reunaa.
 
Ommellaan hupun päällisen ja vuorin lakisaumat, oikeat puolet vastakkain. Tämän jälkeen ommellaan päällinen ja vuori etureunasta yhteen oikeat puolet vastakkain. Halutessasi voit tikata vielä hupun etureunan.
 
 
 
Kun olemme hupun saaneet valmiiksi siirrytään taskujen ompeluun (jos et halua huppariin taskuja, tämän kohdan yli voit hypätä).

Otetaan sisemmät taskukappaleet (tulevat etukappaleita vasten). Laitetaan oikeat puolet vastakkain, niihin kohtiin joihin taskut haluat laittaa. Leikataan etukappaleiden reunoihin taskujen paikat (kuva alempana).

 
Ommellaan sisemmät taskukappaleet etukappaleiden kanssa oikeat puolet vastakkain. Ommellaan ulommat taskukappaleet sisempiin taskukappaleisiin kiinni oikeat puolet vastakkain.
 
Kun tasku pussi on ommeltu ja käännetty, sen tulisi näyttää tältä. Halutessasi voit tikata taskun suun reunat.
 
 
 
Seuraavaksi ommellaan sivusaumat. Asetetaan etukappaleet oiketa puolet vastakkain takakappaleen kanssa
Ommellaan hihojen sivusaumat myös. Ommellaan hihasuihin resorit ja helmaan resori. Jos teet ”resorit” samasta kankaasta kuin huppari, huomioi joustavuus.
 
 
 
Kun helmaresori on ommeltu kiinni, voimme silittää tukikankaat etukappaleiden vetoketjureunoihin.
 
Seuraavaksi vuorossa on vetoketjun ompelu. Neulaa/harsi vetoketju etukappale C:n reunaan oikeat puolet vastakkain. Ommellaan läheltä vetoketjun hammastusta. Vetoketju ommellaan suoralla ompeleella. Kun vetoketju on ommeltu kiinni, käännä oikein päin ja halutessasi tikkaa vielä päältä.
 
 
 
Seuraavaksi tämä ”haastavampi” puoli. Asetetaan vetoketju etukappale A:n etureunaan oikeat puolet vastakkain. HUOM! Vetoketju ei tule olkasaumaan asti. Asetetaan etukappale B oikeapuoli vetoketjun nurjaa vasten. Kohdista olat. Etukappale B ei tule resorin alareunaan asti vaan jää tuohon sauman kohdalla (kts kuva alempaa).
 
 
 
 
Ommellaan vetoketju kiinni. Ompele olkaan asti, jolloin sauma sulkeutuu ja olasta tulee yhtenäinen. Käännä ja tikkaa halutessasi päältä.
 

Nyt on jo huppari melkein valmis.

Seuraavaksi ommellaan etu- ja takakappaleet yhteen olkasaumoista.

 

 

Kiinnitetään huppu pääntielle. Huppu asetetaan päälliset oikeat puolet vastakkain. Alempana kuvia vielä hupun ja etukappaleiden reunoista.

 
 
 

Kun huppu on ommeltu pääntielle, tikataan pääntien sauman reunat litteäksi. Tämä ei ole pakollinen (tämä on hifistelyä 😉 )

 
 
 
Ommellaan vielä hihat kädenteille oikeat puolet vastakkain. Kohdista olka ja kainalo. Varmista myös että hiha menee oikein päin (etupuoli eteen ja taka taakse).
 

Nyt olemme saaneet hupparin valmiiksi! Loistavaa. Toivottavasti tästäkin oli nyt apua 🙂

 
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print