Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Opi piirtämään kaavoja: Mukavat alushousut

Opi piirtämään kaavoja: Mukavat alushousut – Miltä kuulostaisi alushousut omien mittojen mukaan? Juuri sellaiset kuin itse haluat? Ei kiristäviä lahkeita tai vyötäröä? Saisi unohtaa vakoon menevät alushousut, joita joutuu korjailemaan jatkuvasti? Ne jotka hiertää ja kiertää ja aiheuttaa hankaumia ja hiertymiä intiimialueelle? Saisit juuri niin korkeat tai matalat kuin haluat? Ilman kuminauhoja tai kaikilla mahdollisilla nauhoilla? Aika hyvä diili vai mitä?

”Jokainen varmasti tietää sen tunteen, kun vaate hiertää ja kiertää. Erityisesti alusvaatteet, jotka pahimmillaan aiheuttavat hiertymiä ja hankaumia intiimialueelle tai ovat vaossa jatkuvasti”.

Opi piirtämään kaavoja kirja saa jatkoa mukavien alushousujen merkeissä. Tässäkin kirjassa on lähtökohtana sama idea kuin ensimmäisessä: otetaan tarvittavat mitat, tehdään laskelmat, piirretään kaava, ommellaan mallikappale, sovitetaan ja korjataan mahdolliset muutoksien tarpeet alkuperäiseen. Alushousut voi piirtää lasten tai aikuisten kokoisena ja ohjeissa on kerrottu, jos joku mitta täytyy piirtää eri kokoisena.

Kun pohjakaava on valmis, voi ohjeiden ja mielen mukaan tehdä toisenlaisia malleja. Mukana on ohjeet kankaan menekin mittaamiseen, sauman- ja käännevarojen määrään, saumojen ja käänteiden ompeleisiin ja tikkauksiin, vyötärön- ja jalantien huolitteluun sekä muutamien yksityiskohtien tekemiseen.

Ohjeissa on neuvottu miten voit tehdä täysin pepun peittävät tai narumalliset alushousut ja kaikki mallit näiden väliltä. Lahkeellisia boksereita tähän projektiin ei mahtunut mukaan. Kirjaan on koottu ohjeita vyötärön nostamiseen ja laskemiseen sekä jalantien kaarien muuttamiseen. Saat juuri sellaiset alushousut kuin haluat.

Kenelle kirja sopii?

Opi piirtämään kaavoja: Mukavat alushousut kirja on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia ja tietää enemmän kaavan piirtämisestä, muokkauksesta ja ompelusta. Kirja on käytännönläheinen valokuvien ja lyhyiden ja ytimekkäiden tekstien ansiosta. Yksityiskohtaiset ohjeet valokuvien, piirroskuvien ja tekstin lisäksi auttavat hahmottamisessa.

Ohjeet on tehty ”Yksi asia kerrallaan” -metodin mukaan. Näin varmistetaan, että asia tulee selkeästi esille, vaikka tekisit ensimmäistä kertaa.

Kirjan raakaversioo pääsi kokeilemaan yksitoista (11) satunnaisesti valittua ompelijaa. Palaute oli pääsääntöisesti hyvää ja rakentavan palautteen perusteella tehtiin muutoksia Pieniä selvennyksiä tehtiin joihinkin kohtiin, jotta selkeys ja helppolukuisuus säilyisi ja välittyisi myös harrastajalle. 

Kirjassa istuvuusongelmat löytyvät valokuvina, joiden avulla on helpompi hahmottaa omissa alushousuissa oleva ongelma.

Kirjan tarkoitus on pitää sinua kädestä kiinni, kun aloitat matkaa kaavan piirtämisen, muokkauksen tai mallin muuttamiseksi toisenlaiseksi. Tämä on suunnattu nimenomaan harrastelijoille, joilla tieto- ja taitopohja ei ole samalla tasolla kuin alan koulun käynneillä on. Kirja on toteutettu helppolukuiseksi ja ymmärrettäväksi runsaiden valokuvien, piirroskuvien sekä tekstin avulla, Jujunan selkeän tyylin mukaisesti.

  • Opi piirtämään kaavoja: Mukavat alushousut kirja tulee myyntiin sähköisenä E-kirjana lokakuun loppupuolella
  • Painettu kirjan tulee myyntiin marraskuun loppupuolella.
  • Kirjan sivumäärä on 80 + kannet.
  • E-kirjan hinta on 14,90 € ja fyysisen kirjan hinta 24,90 €.
  • Kirjan ennakkomyynti on alkanut. Voit tilata kirjan ennakkoon 19.-30.10. ja varmistaa kirjasta oman kappaleen itsellesi.
  • Tilaa kirja tästä.

 Tästä oiva joululahja itselle tai ystävälle!

PS. Kirja on nyt ilmoitettu kirjastoille saataville. Laittakaa lähikirjastoonne toivetta tästä kirjasta, niin on mahdollista saada valikoimaan 🙂

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!


OLEMME LOMALLA

Vietämme juhannusta ja olemme koulutuksessa 20.-27.6. välisen ajan.

Tilauksia pakataan ja postitetaan seuraavan kerran 28.6.

PDF-kaavat  ja E-kirjat kulkevat normaalisti.