Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Suloiset pompulat tilkuista

Suloiset pompulat tilkuista on saanut alkunsa miettiessäni, mihin laitetaan sellaiset tilkkupalat, joista ei riitä enää edes vauvan vaatteisiin. Somessa näkyi paljon ommeltuja ponnareita, joista idea lähti. Näihinhän saa laitettua pienimmätkin tilkut! Hyvästi tilkkuvarasto. Kaupasta perusponnareita lisäksi ja pompuloiden ompelu voi alkaa. 

Materiaaliksi sopii melkeinpä mikä vaan kangas. Erilaisista materiaaleista tehdessä, saat pompuloihin täysin toisenlaisen fiiliksen. Korkkikankaasta ommellut pompulat sopivat myös juhliin ja ne valmistuvat nopeasti, koska ommeltavaa on vain pompulan keskiosan verran.

Mitä tarvitaan?

Ompelua varten tarvitset kaavan, pieniä paloja kangasta, kuminauha ponnareita ja mahdollisesti tukikangasta. Jos käytät joustavaa tai laskeutuvaa kangasta, käytä kappaleiden nurjalla puolella tukikangasta. Kiinnittämällä tukikankaan kangaspalojen nurjalle puolelle, kuviot pysyvät kauniissa ryhdissä eivätkä ne valahda muodottomaksi.

Pompulan ompelukaavan voit ladata verkkokaupasta ilmaseksi.

Pompulan ompelu

Leikkaa rusetti- ja keskikappale osat valitsemastasi kankaasta. Leikkaa lisäksi tukikankaasta palat rusettiosia varten. Silitä tukikankaat rusettipalojen nurjalle puolelle. Huomioithan, että kuvissa tehdään 4 erilaista pantaa samaan aikaan. Tarkista ohjeesta mitkä kappaleet tarvitset minkäkin pompulaan ompeluun.

Neulaa rusettikappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain. Ompele kappaleet yhteen ompelukoneen suoralla ompeleella. Muista jättää kääntöaukko!

Neulaa keskikappale kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Neulaa pitkästä sivusta yhteen.

Tältä pitäisi näyttää nyt.

Leikkaa tämän mallisesta rusettipalasta kulmat pois kuten alla olevassa kuvassa. Leikkaa niin läheltä tikkiä kuin mahdollista.

Leikkaa perhosrusettipaloihin vekki lähelle tikkiä. Näin saat kulmat kääntymään kauniisti ja pysymään terävinä.

Kavenna saumanvarat n. 2 mm levyisiksi. Käännä kappaleet oikeinpäin kääntöaukon kautta.

Käännä kääntöaukon saumanvara kappaleiden sisään ja neulaa. Ompele kääntöaukko käsin tai ompelukoneen suoralla ompeleella. Käännä keskipalan saumakohta keskelle kappaletta ja silitä.

Silitä myös rusettipala.

Pompulan pujotus

Kiepauta keskikappale ponnarin ympäri.

Ompele keskikappaleen lyhyet päät yhteen.

Kavenna saumanvara n. 2 mm levyiseksi.

Käännä sauma ”sisäpuolelle”.

Pujota rusettiosa keskikappaleen sisään. Suorista ja asettele rusetti. Suloiset pompulat tilkuista on nyt valmiina käyttöön!

Jätä kommentti

Liity mukaan sisäpiiriin!