Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

PDF Lapaset

Lämpimät lapaset voit ommella myös itse! Saat juuri sopivat ja sellaiset kuin itse haluat.

Lämpimät lapaset ompelukaavalla ompelet syksyyn ja talveen lapaset. Kaava sopii koko perheelle laajan koko valikoiman vuoksi ja on oiva lahjaidea myös pukin konttiin. Lapasten ompelukaava on perinteinen pyöreä kärkinen, jossa sauma kämmenen puolella. Malli on suht istuva ja pienellä väljyydellä, jotta liikkumatilaa jäisi sormille. Kämmenen kohdalla oleva sauma on muotoiltu, jotta se istuisi paremmin. Malli on kokonaan vuoritettu ja voit käyttää useampaa erilaista materiaalia. Tällä ompelukaavalla ja kuvallisten ohjeiden avulla ompelet lapaset käden käänteessä valmiiksi!

Lämpimät lapaset ompelukaavaa voit käyttää joustamattomille kankaille kuten erilaiset kudotut villakankaat, softshell, fleece ja nahka. Kaava soveltuu myös joustavalle kun huomioit koVuoriksi suosittelen valitsemaan kankaan, joka lämmittää ja tuntuu mukavimmalta käsiä vasten esim. fleece ja merinovilla. Jos materiaalisi sallii silityksen, voit kiinnittää lapasten kämmenen selkäosiin heijastavia kuvia. Lapaset ommellaan ompelukoneen suoralla ompeleella käyttäen lyhyttä pistoa. Pitkä pisto saa saumat irvistämään helposti. Lapaset voit ommella ranneresoreilla (A-malli) tai ilman ranneresoreita (B-malli). Lapasten kaava on kokonaan vuoritettu ja ainoa näkyvä ommel on kääntöaukon ommel, lapasten sisäpuolella.

Vinkkejä lapasten koon valintaan:

 • Koekappaleen tekeminen kannattaa aina, jos vähänkin epäilet koon tai materiaalin sopivuutta. Itse olen testannut softshellilla (ei jousta), kudotulla villalla sekä fleecellä. Näissä kaikissa oli sama koko (oma kämmenen ympärys 20,5 cm ja valitsin koon 5).
 • Meillä on eri pituiset sormet kaikilla suhteessa kämmenen leveyteen. Tarkista ja mittaa riittääkö valitussa koossa sormille pituutta. Jos ei pituus riitä, lisää sitä. Jos on liikaa, lyhennä vasta sovituksen jälkeen.
 • Jos haluat tehdä syksyä varten esim. joustocollegesta, kämmenen ympärys voi olla lähes sama kuin kaavasta mitattaessa.
 • Muista materiaaleista tehdessä, tee koekappale. Se ei vie paljon aikaa eikä tässä tapauksessa myöskään kangasta. Suuntaa-antavana ohjeena voit käyttää, että kämmenen ympärys + 3-4 cm, riittää jo paksummallekkin materiaalille.
 • Kokoja lapasiin löytyy 1-2v – aikuinen. Voit tarkistaa sivun alaosasta kokotaulukon ja muut koot.

Saatavilla olevat lisäosat tai ohjeet:

PDF-kaava – info

 • Tulostetaan itse, omalla tulostimella usealle A4-kokoiselle paperille. Kaavat ovat musta-valkoiset, joten et tarvitse väritulostinta.
 • Kaavat kootaan teipin avulla isoksi kaava-arkiksi.
 • Mukana kirjalliset ompeluohjeet sekä PDF-kaavan kasausohje.
 • Tiedoston saat ladattua tilaus- ja maksuvahvistuksesta klikkaamalla tiedoston nimi.zip kohtaa.
 • Tulostettava sivumäärä: 5 sivua + ohjeet.
 • Tiedostoissa mukana suurkuvatuloste (A0, A1, A2 tai A3).

Etsitkö paperikaavaa? Klikkaa tästä.

Tämä kaava tulostetaan itse omalla tulostimella. Emme postita PDF-kaavoja.

8,90  Sis. ALV

Kaava on tarkoitettu yksityiskäyttöön, voit ommella kaavalla itsellesi sekä lahjaksi. Kaavan ja ohjeiden jakaminen sekä kopioiminen kolmannelle osapuolelle on kielletty. Jos haluat tehdä kaavoilla tuotteita myyntiin, voit ostaa myyntilisenssin täältä. Jos olet kiinnostunut kaavojen jälleenmyynnistä, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected]

Liity mukaan sisäpiiriin!


OLEMME LOMALLA

Vietämme juhannusta ja olemme koulutuksessa 20.-27.6. välisen ajan.

Tilauksia pakataan ja postitetaan seuraavan kerran 28.6.

PDF-kaavat  ja E-kirjat kulkevat normaalisti.