Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukurssit – kevät 2025

Ompelukurssit – kevät 2025

Olen pitänyt tänä vuonna jo useamman kurssin ja tehnyt muutoksia niin keston, osallistujamäärän kuin sisällön suhteen. Osalle kursseista otetaan vain 4 osallistujaa, jotta henkilökohtainen opetus voidaan taata kaikille.

Tulevan kevään ompelukurssien päivät lyöty lukkoon ja ovat valmiit julkaistavaksi. Keväälle on otettu vanhoja tuttuja sekä yksi kokonaan uusi kurssi. Voit lukea jokaisesta kurssista lisää tästä postauksesta.

Saumurin salat - ompelukurssi

Ompelukurssit – kevät 2025 starttaa ensimmäisenä Saumurin salat – ompelukurssilla.

Saumurin salat – ompelukurssi on sinulle, joka haluat ottaa täyden hyödyn irti saumuristasi, oppia langoittamaan ja säätämään eri materiaaleille sekä selviämään yllättävistä ongelmista rauhallisin mielin. Kurssin tavoitteena on, että osaat itsenäisesti lankojen ja neulojen vaihdon, osaat säätää tikin materiaalille sopivaksi, osaat hyödyntää saumurin eri toimintoja ja ongelmatilanteissa osaat rauhallisin mielin ratkoa ongelmat.

Kurssilla käydään saumurin osat ja toiminnot läpi, vaihdetaan neulat, opetellaan langoittamaan kone alusta asti sekä vaihtamaan langat solmimis-tekniikalla. Ompelemme kurssilla erilaisia kankaita, jotta pääset harjoittelemaan saumurin tikin säätämistä materiaalille sopivaksi. Kurssilla harjoittelemme pyöreän kappaleen ompelua, saumojen kohdistamista sekä kokeilemme muutamaa erilaista tikkiä.

Täydellisiä päänteitä - ompelukurssi

Täydellisiä päänteitä – ompelukurssi antaa sinulle neuvot ja ohjeet, kuinka huolittelet vaatteiden pääntiet siististi. Kurssin aikana opit huolittelemaan pyöreän- ja V-pääntien muotokaitaleella, V-pääntien joustavaan, siistin kanttauksen sekä perinteisen kaksinkertaisen resoripääntien (yleinen collegepaidoissa). Kurssin jälkeen osaat laskea tarvittavan määrän kaitaletta, jota tarvitset huolitteluun. Osaat myös huomioida kankaan joustavuuden ja sen muuttumisen eri materiaalien välillä.

Kurssin materiaaliksi on valittu joustavia neuloksia sekä kudottuja kankaita. Pääntien huolittelut tehdään erillisinä harjoituksina. Ei haittaa, vaikka et heti onnistuisi, sillä harjoitustyöt ovat juuri sitä varten! Kurssilla emme käytä kantinkääntäjää tai muita apuvälineitä, vaan harjoittelemme täysin omin käsin tekemään huolittelut.

Kurssin hinta: 79,00 €
Osallistujamäärä: 8 paikkaa

Taskutaituri - ompelukurssi

Taskutaituri – ompelukurssi opastaa sinut erilaisten taskujen ompeluun. Kurssilla opetellaan erilaisten taskujen ompelua sekä niihin liittyviä vinkkejä, joiden avulla onnistut taskujen ompelussa.

Vaatetuksessa käytetään erilaisia taskuja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Erilaiset taskut sopivat erilaisiin vaatteisiin. Taskuilla saadaan vaatteeseen käyttömukavuutta sekä viimeisteltyä ilmettä. Opettelemalla muutaman erilaisen taskun, saat aina vaatteeseen ja kankaalle sopivan taskun.

Valmistamme erillisinä harjoituksina viisi erilaista taskua. Harjoitukset teemme kudotulle kankaalle, mutta jatkossa taskujen ompelua voi hyödyntää myös neuloskankaiden kanssa.

  • Kaaritasku
  • Sivusaumatasku
  • Vetoketjutasku
  • Napinläpitasku
  • Kaitaletasku
Kurssin hinta: 79,00 €
Osallistujamäärä: 8 paikkaa

Kaavanmuokkauksen alkeet - ompelukurssi

Kaavanmuokkauksen alkeet – ompelukurssi antaa sinulle hyvät perustiedot sekä -taidot kaavanmuokkauksen aloitukseen. Kurssi koostuu teoriasta, jossa käydään mittojen ottoa, materiaalin ja mallien huomioimista, väljyyslaskelmia, tutkitaan ja tarkistetaan, mistä kohdasta mikäkin mitta löytyy sekä tietysti konkreettisesta tekemisestä erilaisten harjoitusten kautta.

Kurssi sopii sinulle, joka haluat oppia muokkaamaan kaavoja ja hyödyntämään omia mittoja ompelussa. Kurssille ei ole taito- tai tieto vaatimusta, riittää kuin sinulla on halu ja motivaatiota oppia. Kurssin aikana opit mittaamaan oikeaoppisesti sekä tarkistamaan mittoja kaavoista, ymmärrät materiaalien vaatimuksia sekä huomioimaan niitä koon valinnassa. Kurssin jälkeen osaat muuttaa hihan ja yläosan pituutta sopivaksi sekä lisäämään tai poistamaan leveyttä kaavoista.

Kurssin hinta: 149,00 €
Osallistujamäärä: 4 paikkaa

Peitetikkikone & kantinkääntäjä - ompelukurssi

Peitetikkikonetta käytetään tikkauksiin pääntiellä, hihansuussa, lahkeessa ja siellä, missä joustavaa tikkausta tarvitaan. Peitetikkikoneen jälki on siistiä ja ammattimaista. Aina koneen kanssa ei meinaa päästä sinuiksi ja erilaisia ongelmia saattaa ilmaantua. Kurssi sopii sinulle, jolla on jo peitetikkikone ja haluat päästä koneen kanssa sinuiksi.

Tällä kurssilla käydään yhdessä peitetikkikoneen osat ja toiminnot läpi, vaihdetaan neulat, opetellaan langoittamaan kone alusta asti sekä vaihtamaan langat solmimis-tekniikalla. Kurssilla ommellaan erilaisia joustavia materiaaleja, jotta voidaan harjoitella tikin säätämistä materiaalille sopivaksi sekä harjoitellaan aloitusta sekä lopetusta. Kurssilla harjoitellaan kantinkääntäjän käyttöä sekä bokserikuminauhan kiinnitystä.

Kurssin hinta: 79,00 €
Osallistujamäärä: 8 paikkaa