Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

PDF Miesten raglanpaidat 44-68 – 180 +-3 cm

Toivottu miesten raglanhihainen trikoopaidan ompelukaava!

Miesten raglanpaidat on toivottu ompelukaava. Miesten raglanhihainen ompelukaava sisältää neljä erilaista paidan mallia. Pehmeästä puuvilla-elastaanitrikoosta ommeltua paitaa on mukava käyttää. Paita ulottuu lantiolle pepun yläpuolelle, joten selkä ja napa pysyvät visusti piilossa eikä vilku paitaa käyttäessä. Paita on raglanhihainen eli paidassa ei ole olkasaumaa, vaan hiha jatkuu edessä ja takana pääntielle asti. Viimeistellyn ulkonäön saat kun tikkaat raglansaumat edessä ja takana litteäksi joustavalla ompeleella.

Trikoopaidassa on pitkät hihat. Paidan hihansuut on huoliteltu kääntellä, joka on tikattu joustavalla ompeleella. Voit käyttää esim. hunajakennoa, kaksoisneulaa tai peitetikkiä. Kokeile miltä paita näyttää, jos ompelet hihansuihin kapean resorista leikatun kaksinkerroin taitetun kaitaleen. Paidan helma on huoliteltu leveällä kääntellä, joka on tikattu joustavalla ompeleella. Voit käyttää esim. hunajakennoa, kaksoisneulaa tai peitetikkiä. Leveä käänne estää paidan helmaa kääntymästä ns. ylöspäin. Kokeile miltä paita näyttää, jos ompelet helmaan resorista leikatun kaksinkerroin taitetun kaitaleen.

Pääntien voi huolitella kolminkerroin taitetulla trikookaitaleella. Jos huolittelet tällä tavalla, varmista että pääntie on varmasti sopivan kokoinen. Trikookaitale ei jousta niin paljoa kuin resorista ommeltu. Kokeile huolitella pääntie resorista leikatulla kaksinkertaisella kaitaleella. Trikoopaita on helpompi pukea päälle kun pääntie joustaa kunnolla eikä kiristä. Viimeistellyn ulkonäön saat kun tikkaat pääntien sauman litteäksi joustavalla ompeleella.

Miten tämä eroaa muista raglanhihaisista kaavoista ja miksi sinun tulisi kokeilla miesten raglanpaidat ompelukaavaa?

  • Jos sinulla on raglanhihaisten kaavojen kanssa istuvuusongelmia, kokeile tätä. Best of Two ja Best of Four malleissa on hiha tehty kahdesta kappaleesta. Hihan päällä kulkevaa saumaa on muotoiltu, jolloin istuvuus paranee sekä tarvittaessa saadaan lisättyä tilaa sinne missä on tarve. Jos muotolaskosten ompelu ei suju ja sauma jää törröttämään, kahden kappaleen hiha on todellakin kokeilemisen arvoinen.
  • Miesten raglanpaidat ovat sarjottu kahdelle eri pituusluokalle. Tämä on meidän ensimmäinen kahdelle eri pituusluokalle sarjottu kaava.
  • Tämä kaavapaketti on tehty 180 cm +-3 cm pitkille miehille.

Malli on n. 180 cm pitkä ja hänellä on päällä koko 54. 

Ompelukaava sisältää miesten koot 44-68 cm ja kaikki siltä väliltä. Kaava suunniteltu ensisijaisesti joustavalle trikoolle, jonka neliöpaino on 220 g ja. Jos teet ohuemmasta kankaasta, mallista tuleee väljempi. Jos käytät taas paksumpaa kangasta, tulee mallista ihonmyötäisempi. Kaava on sarjottu miesten C-mitoitusta käyttäen. Kokotaulukon sekä mallikohtaiset kankaan menekit löydät tältä sivulta hieman alempaa.

Saatavilla olevat lisäosat tai ohjeet:

PDF-kaava – info

  • Tulostetaan itse, omalla tulostimella usealle A4-kokoiselle paperille. Kaavat ovat musta-valkoiset, joten et tarvitse väritulostinta.
  • Kaavat kootaan teipin avulla isoksi kaava-arkiksi.
  • Mukana kirjalliset ompeluohjeet sekä PDF-kaavan kasausohje.
  • Tiedoston saat ladattua tilaus- ja maksuvahvistuksesta klikkaamalla tiedoston nimi.zip kohtaa.
  • Tulostettava sivumäärä kaikki mallit: 57 sivua + ohjeet.
  • Tulostettava sivumäärä yksittäinen malli: 25-39 sivua + ohjeet.
  • Tiedostoissa mukana suurkuvatuloste (A0, A1, A2 tai A3).

Tämä kaava tulostetaan itse omalla tulostimella. Emme postita PDF-kaavoja.

8,90 19,90  Sis. ALV

Kaava on tarkoitettu yksityiskäyttöön, voit ommella kaavalla itsellesi sekä lahjaksi. Kaavan ja ohjeiden jakaminen sekä kopioiminen kolmannelle osapuolelle on kielletty. Jos haluat tehdä kaavoilla tuotteita myyntiin, voit ostaa myyntilisenssin täältä. Jos olet kiinnostunut kaavojen jälleenmyynnistä, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected]

Liity mukaan sisäpiiriin!