Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

PDF Lasten raglanpaita (D-mitotus) 80-164 cm

Raglanhihainen trikoopaidan ompelukaava lapsille D-mitoituksella.

Lasten raglanpaita D ompelukaava on mukava ja rento perusmallinen trikoopaita. D-mitoitus on pyöreä vartaloiselle lapselle suunnattu. Pehmeästä puuvilla-elastaanitrikoosta ommeltua paitaa on mukava käyttää ja siinä mahtuu leikkimään ja liikkumaan. Lapsen on helppo pukea vaate itse kankaan joustavuuden vuoksi. Paita ulottuu lantiolle pepun yläpuolelle, joten selkä ja napa pysyvät visusti piilossa eikä vilku paitaa käyttäessä. Ei edes hurjemmissa leikeissä! Paita on raglanhihainen eli paidassa ei ole olkasaumaa, vaan hiha jatkuu edessä ja takana pääntielle asti. Viimeistellyn ulkonäön saat kun tikkaat raglansaumat edessä ja takana litteäksi joustavalla ompeleella.

Trikoopaidan voit ommella pitkillä tai lyhyillä hihoilla. Paidan hihansuut on huoliteltu kääntellä, joka on tikattu joustavalla ompeleella. Voit käyttää esim. hunajakennoa, kaksoisneulaa tai peitetikkiä. Kokeile miltä paita näyttää, jos ompelet hihansuihin kapean resorista leikatun kaksinkerroin taitetun kaitaleen.

Paidan helma on huoliteltu leveällä kääntellä, joka on tikattu joustavalla ompeleella. Voit käyttää esim. hunajakennoa, kaksoisneulaa tai peitetikkiä. Leveä käänne estää paidan helmaa kääntymästä ns. ylöspäin. Kokeile miltä paita näyttää, jos ompelet helmaan resorista leikatun kaksinkerroin taitetun kaitaleen.

Pääntien voi huolitella kolminkerroin taitetulla trikookaitaleella. Jos huolittelet tällä tavalla, varmista että pääntie on varmasti sopivan kokoinen. Trikookaitale ei jousta niin paljoa kuin resorista ommeltu. Kokeile huolitella pääntie resorista leikatulla kaksinkertaisella kaitaleella. Trikoopaita on helpompi pukea päälle kun pääntie joustaa kunnolla eikä kiristä. Viimeistellyn ulkonäön saat kun tikkaat pääntien sauman litteäksi joustavalla ompeleella.

Kaavoista löytyy lasten koot 80-164 cm. Lasten raglanpaita D ommellaan joustavasta puuvilla-elastaanitrikoosta, jonka neliöpaino on n. 220 g. Joustoa kankaassa tulisi olla n. 20 %. Jos teet ohuemmasta ja joustavammasta kankaasta, malli saattaa olla väljempi.

Malleilla on päällä koot: 128 ja 140 cm.

Saatavilla olevat lisäosat tai ohjeet:

PDF-kaava – info

  • Tulostetaan itse, omalla tulostimella usealle A4-kokoiselle paperille. Kaavat ovat musta-valkoiset, joten et tarvitse väritulostinta.
  • Kaavat kootaan teipin avulla isoksi kaava-arkiksi.
  • Mukana kirjalliset ompeluohjeet sekä PDF-kaavan kasausohje.
  • Tiedoston saat ladattua tilaus- ja maksuvahvistuksesta klikkaamalla tiedoston nimi.zip kohtaa.
  • Tulostettava sivumäärä: 12 sivua + ohjeet.
  • Tiedostoissa mukana suurkuvatuloste (A0, A1, A2 tai A3).

Tämä kaava tulostetaan itse omalla tulostimella. Emme postita PDF-kaavoja.

0,00  Sis. ALV

Kaava on tarkoitettu yksityiskäyttöön, voit ommella kaavalla itsellesi sekä lahjaksi. Kaavan ja ohjeiden jakaminen sekä kopioiminen kolmannelle osapuolelle on kielletty. Jos haluat tehdä kaavoilla tuotteita myyntiin, voit ostaa myyntilisenssin täältä. Jos olet kiinnostunut kaavojen jälleenmyynnistä, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected]

Liity mukaan sisäpiiriin!