Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

PDF Keskoskaavat 36-44 cm

Pienille ihmisen aluille teet sopivan kokosia vaatteita näillä kaavoilla!

Keskoskaavat on suunniteltu nimensä mukaisesti ennen aikaisesti syntyneille pikku ihmisille. Keskosten ompelukaavoissa on otettu huomioon keskosten pieni koko. Useimmat ompelukaavat ovat hurjan suuria ja pieni hukkuu vaatteisiin helposti. Tämä johtuu siitä, että lähtökohtana keskosen ja täysiaikaisen vauvan kehitys, koko ja painonnousu on erilaista. Kaavojen mitat ovat siis lähtökohtaisesti jo erilaiset. Pieni keskonen helposti hukkuu tavallisiin vauvan vaatekaavoihin. Keskoskaavat saivat alkunsa halusta auttaa ja täyttää puuttuvien sopivien kaavojen tarve.

Keskoskaavat paketti koostuu 5 erilaisesta mallista, joihin kuuluu kietaisubody, baggy malliset housut, tavalliset housut, pipo sekä tumput. Kietaisubodyssa on nepparit sivuissa, mutta nepparien tilalle voi vaihtaa myös solmittavat nauhat ompelemalla ne sivusaumoihin siihen kohtaan johon nepparit tulisi. Kietaisubodyn ompelukaavassa on pitkät hihat. Kietaisubodyn pääntien-, jalanteiden ja etukappaleen reunoja kiertää resorista ommeltu kaitale. Kaitale on käännetty reunan ympäri kolminkerroin. Little Mittens-tumput suojaa vauvaa raapimasta kasvoja. Tiny Beanie on pienen pieni pipo, joka lämmittää vauvan päätä.

Housujen malleja on kahdenlaisia. Baggy-mallisissa housuissa etu- ja takakappale on leikattu taitteelta, jotta vältytään saumoilta selkää- ja mahaa vasten. Housujen vyötärölle ja lahkeensuihin on ommeltu pehmeästä resorista kaitaleet, jotta pöksyt pysyvät päällä. Kuminauhaa ei suositella käytettäväksi, jotta se ei paina tai purista vauvaa. Tiny Pants-housuissa on edessä ja takana sauma. Tässäkin mallissa on resorit vyötäröllä ja lahkeensuissa. Resorien sauma kannattaa kohdistaa sivusaumaan, jotta se ei paina.

Kaavoista löytyy koot 36 cm, 40 cm ja 44 cm. Kaavojen koko 44 cm on testattu 38 viikkoisella keskosella, jonka paino on n. 2kg.

Seuraaviin malleihin on saatavilla kuvalliset ompeluohjeet:

PDF-kaava – info

  • Tulostetaan itse, omalla tulostimella usealle A4-kokoiselle paperille. Kaavat ovat musta-valkoiset, joten et tarvitse väritulostinta.
  • Kaavat kootaan teipin avulla isoksi kaava-arkiksi.
  • Mukana kirjalliset ompeluohjeet sekä PDF-kaavan kasausohje.
  • Tiedoston saat ladattua tilaus- ja maksuvahvistuksesta klikkaamalla tiedoston nimi.zip kohtaa.
  • Tulostettava sivumäärä: 10 sivua + ohjeet.
  • Tiedostoissa mukana suurkuvatuloste (A0, A1, A2 tai A3).

Tämä kaava tulostetaan itse omalla tulostimella. Emme postita PDF-kaavoja.

0,00  Sis. ALV

Kaava on tarkoitettu yksityiskäyttöön, voit ommella kaavalla itsellesi sekä lahjaksi. Kaavan ja ohjeiden jakaminen sekä kopioiminen kolmannelle osapuolelle on kielletty. Jos haluat tehdä kaavoilla tuotteita myyntiin, voit ostaa myyntilisenssin täältä. Jos olet kiinnostunut kaavojen jälleenmyynnistä, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected]

Liity mukaan sisäpiiriin!