Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

PDF Laine lierihattu (PY 50-64 cm)

Kesäinen lierihattu kudotusta puuvillasta tai pellavasta!

Laine lierihattu on oiva asuste kesään. Lierihattu sopii kesäisiin hellepäiviin, kun tarvitset auringolta suojaa. Hatun lieri suojaa pään lisäksi niskaa ja kasvoja. Vilpoisa hattu sopii mainiosti hellehaalarin, väljän puuvilla- tai pellavamekon ja muiden kesävaatteiden kaveriksi. Lierihattu on ajaton klassikko, josta onkin monenlaisia variaatioita. Kuudesta palasta koottu hattu osa istuu kuin hanska päähän. Tämä on siis malliltaan hyvin istuva. Tutustu myös Seili kalastajahattuun!

Kesäisen lierihatun voit ommella monenlaisista kankaista kuten kudottu puuvilla, pellava, farkku, erilaiset ulkoilukankaat, juhlapuku kankaat sekä monet muut. Yhdistelemällä erilaisia kankaita, kuoseja ja värejä, saat eri tyylisiä hattuja ommeltua. Kokeile ommella hattu kahdesta tai kolmesta eri väristä, yhdistämällä pysty- ja vaakaraitaa tai pallokuoseja.

Jos tilkkukasasi pursuaa, voit tehdä hatun eri värisistä kankaan paloista. Saat riemukkaan tilkkuhatun, jolloin toista samanlaista ei varmasti tule kadulla vastaan.

Lierihatun kaavassa on runsaasti kokoja vauvasta vaariin. Kaava sopii päänympäryksille 50-64 cm. Kokonaan vuoritettu hattu on siisti myös sisäpuolelta. Hattuosa koostuu kuudesta (6) osasta ja lieriosa kahdesta. Voit ommella hatun pienemmällä tai isommalla lierillä. Isomman lierin leveys n. 11-13 (edestä 13-15 cm) ja pienemmän lierin leveys n. 7-9 cm.

Ompeluun riittää ompelukone ja suora ommel. Huolellisesti piirretyt ja samanlevyiset saumanvarat, välisilitykset ja kaarevien saumojen aukileikkaukset tekevät ompelustasi helpompaa. Lierin tikkaukset tekevät lieristä tukevamman sekä viimeistellymmän näköisen. Jos hatun haluaa tehdä puuvilla-elastaanitrikoosta esimerkiksi kauniin kuosin vuoksi, hatun kaavan osat on hyvä tukea kudotulla tukikankaalla, joka kiinnitetään lämmön avulla.

Mallikuvassa Laine lierihattu pienemmällä lierillä. Hattu on ommeltu kudotusta pellava-viskoosista.

PDF-kaava – info

  • PDF-kaavan voit ladata maksutta 120 päivän ajan tilaushetkestä. 120 päivän jälkeen käyttöoikeus linkkiin sulkeutuu. Päättymispäivän näet tilausvahvistuksestasi.
  • Tulostetaan itse, omalla tulostimella usealle A4-kokoiselle paperille. Kaavat ovat musta-valkoiset, joten et tarvitse väritulostinta.
  • Kaavat kootaan teipin avulla isoksi kaava-arkiksi.
  • Mukana kirjalliset ompeluohjeet sekä PDF-kaavan kasausohje.
  • Tiedoston saat ladattua tilaus- ja maksuvahvistuksesta klikkaamalla tiedoston nimi.zip kohtaa.
  • Tulostettava sivumäärä: 6 sivua + ohjeet.
  • Tiedostoissa mukana suurkuvatuloste (A0, A1, A2 tai A3).

Etsitkö paperikaavaa? Klikkaa tästä.

Tämä kaava tulostetaan itse omalla tulostimella. Emme postita PDF-kaavoja.

8,90  Sis. ALV

Kaava on tarkoitettu yksityiskäyttöön, voit ommella kaavalla itsellesi sekä lahjaksi. Kaavan ja ohjeiden jakaminen sekä kopioiminen kolmannelle osapuolelle on kielletty. Jos haluat tehdä kaavoilla tuotteita myyntiin, voit ostaa myyntilisenssin täältä. Jos olet kiinnostunut kaavojen jälleenmyynnistä, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected]

Liity mukaan sisäpiiriin!


OLEMME LOMALLA

Vietämme juhannusta ja olemme koulutuksessa 20.-27.6. välisen ajan.

Tilauksia pakataan ja postitetaan seuraavan kerran 28.6.

PDF-kaavat  ja E-kirjat kulkevat normaalisti.