Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

Ompelukaavat ja ohjeet ompeluun

Henkilökohtainen palvelu ja nopeat toimitukset – PDF-kaavat saat käyttöösi heti

PDF Taskujen kaavat: 4 erilaista taskua harjoitteluun

Opettele huomaamaton sivusaumatasku, helppo kaaritasku sekä hauskat kolmio- ja suorakulmiotaskut!

Taskujen kaavat koostuu neljästä erilaisesta taskusta: sivusaumatasku, kaari-, kolmio- ja suorakulmiotaskuista. Kaaritasku on Jujunan kaavoissa yleisin käytetty taskumalli. Sivusaumatasku on huomaamaton vaihtoehto kun et halua taskun näkyvän. Kun vaatteeseen halutaan twistiä ja jotain erilaista, on kolmio- ja suorakulmiotaskut erinomainen vaihtoehto! Ompelemalla kaari-, kolmio- ja suorakulmio taskujen sisemmät taskupussit eri värisestä kankaasta kuin itse vaate, saat taskustasi näkyvän!

Kaikki neljä taskumallia ommellaan sivusaumaan kiinni. Malleihin löytyy kuvalliset ompeluohjeet blogin puolelta. Voit harjoitella taskun kaavojen avulla taskujen ompelua ennen varsinaisen työn aloitusta. Taskujen kaavat soveltuu loistavasti aloitteleville ompelijoille ja koululaisille.

Taskujen kaavat sisältää seuraavat taskut:

Sivusaumatasku on huomaamaton tasku. Toinen taskupusseista ommellaan etukappaleeseen ja toinen takakappaleeseen kiinni. Taskupussit ommellaan yhteen samalla kertaa kuin sivusauma. Näkyviä tikkauksia taskussa ei ole. Huolellinen silitys ja ompelu pitää taskun vaatteen sisäpuolella.

Kaaritasku on ainakin Jujunan kaavoissa yleisin taskumalli. Kaaritasku on taskunsuun kohdasta kaareva. Tasku koostuu sisemmästä ja ulommasta taskusta. Ulommassa taskussa on kaareva taskunsuun kohta ja samanlainen kaareva kohta löytyy myös etukappaleesta. Tasku ommellaan etukappaleeseen, käännetään ja taskunsuun reuna tikataan huomaamattomasti tai näkyvästi. Sisempi tasku ommellaan ulompaan taskuun kiinni. Nämä yhdessä muodostavat taskupussin vaatteen sisäpuolelle.

Kolmiotasku on taskunsuun kohdasta kolmion muotoinen. Tasku koostuu sisemmästä ja ulommasta taskukappaleesta. Ulommassa taskussa on kolmion muotoinen taskunsuun kohta ja samanlainen kolmion muotoinen kohta löytyy myös etukappaleesta. Tasku ommellaan etukappaleeseen, kolmion kärkeen tehdään aukileikkaus, tasku käännetään ja taskunsuun reuna tikataan huomaamattomasti tai näkyvästi. Sisempi tasku ommellaan ulompaan taskuun kiinni. Nämä yhdessä muodostavat taskupussin vaatteen sisäpuolelle.

Suorakulmiotasku on taskunsuun kohdasta suorakulmion muotoinen. Tasku koostuu sisemmästä ja ulommasta taskukappaleesta. Ulommassa taskussa on suorakulmion muotoinen taskunsuun kohta ja samanlainen suorakulmion kohta löytyy myös etukappaleesta. Tasku ommellaan etukappaleeseen, suorakulmion kulmiin tehdään aukileikkaus, tasku käännetään ja taskunsuun reuna tikataan huomaamattomasti tai näkyvästi. Sisempi tasku ommellaan ulompaan taskuun kiinni. Nämä yhdessä muodostavat taskupussin vaatteen sisäpuolelle.

Saatavilla olevat lisäosat tai ohjeet:

PDF-kaava – info

  • Kaavat ovat musta-valkoiset, joten et tarvitse väritulostinta. Paperit kootaan teipin avulla isoksi kaava-arkiksi.
  • Ei kirjallisia ohjeita.
  • Tiedoston saat ladattua tilaus- ja maksuvahvistuksesta klikkaamalla tiedoston nimi.zip kohtaa.
  • Tulostettava sivumäärä yksi malli: 4 x A4
  • Tulostettava sivumäärä yksi malli: Iso kaava-arkki: 1 x A2.

Tämä kaava tulostetaan itse omalla tulostimella. Emme postita PDF-kaavoja.

0,00  Sis. ALV

Kaava on tarkoitettu yksityiskäyttöön, voit ommella kaavalla itsellesi sekä lahjaksi. Kaavan ja ohjeiden jakaminen sekä kopioiminen kolmannelle osapuolelle on kielletty. Jos haluat tehdä kaavoilla tuotteita myyntiin, voit ostaa myyntilisenssin täältä. Jos olet kiinnostunut kaavojen jälleenmyynnistä, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected]

Liity mukaan sisäpiiriin!